Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 20. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az elmúlt hét a házasságról szólt

Az elmúlt hét a házasságról szólt

A helyi rendezvényeket február 10-én az újdombóvári és belvárosi római katolikus templomban nyitották meg ünnepi szentmisék keretében.

A Dombóvári Római Katolikus Plébánia Házas Hétvégés Közössége az idén is csatlakozott a „Házasság Hete” címet viselő országos programsorozathoz, amit a hónap közepén tartottak az ország számos településén.

A helyi rendezvényeket február 10-én az újdombóvári és belvárosi római katolikus templomban nyitották meg ünnepi szentmisék keretében.
Másnap a Kertvárosi Közösségi Házban Öss Csaba és zenekara „húzta a talpalávalót” a Bartha Zsolt plébános, valamint Reizingerné Rostás Andrea vezette táncházban.
Kedden a dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott előadást február 12-én a Tinódi Házban a hosszan tartó, boldog házasság titkairól.
A „Házasság Hete” helyi szervezői február 15-én előbb véradásra invitálták a József Attila Általános Iskolába a másokon önzetlenül segíteni akarókat, majd a Földi István Könyvtárban telt ház előtt két dombóvári előadó - Deli Orsi és Fenyvesi Gábor (képünkön) - mutatta be „Mondd, akarsz-e életet játszani” című zenés-énekes estjét.
Egy nappal később ismét a Kertvárosi Közösségi Ház volt a helyszíne annak az „Élet-kóstolónak”, amin ifjú házasok játékkal fűszerezett vacsorán vettek részt.
Február 17-én dr. Hegedüs János plébános az Arany János téri Jézus szíve templomban celebrált szentmiséjén külön szertartás keretében megáldotta a jegyeseket, a házaspárok pedig megerősítették házassági fogadalmukat.

„Házasság Hete”
Egy olyan civil kezdeményezés, mely minden esztendő februárjában néhány napig a házasság értékeire és fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Az 1996-ban Angliában indult programhoz Magyarország először 2008-ban csatlakozott. A Dombóvári Római Katolikus Plébánia Házas Hétvégés Közössége két évvel ezelőtt internetes nyereményjátékkal és az ahhoz kapcsolódó zárórendezvénnyel, valamint, Gundel-Takács Gábor televíziós műsorvezető előadásával kapcsolódott be az országos programsorozatba.

Címkék: házasság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.