Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 29. 10:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: halasinfo.hu

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre figyelmeztet a rendőrség

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre figyelmeztet a rendőrség

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Az év végi ünnepek közeledtével megnő a személy- és gépjárműforgalom a főbb közlekedési útvonalakon, a bevásárló- és üzletközpontok környékén.

A rendőrség – az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében – kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínére, piacokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol nagyobb eséllyel lehetünk vagyon elleni jogsértés áldozatai.

A rendőrség fokozott figyelmet fordít továbbá az autópályákon, illetve autóutakon elkövetett „trükkös lopásokra”, illetve azokra a területekre, amelyek potenciális veszélyforrásai lehetnek a különböző karácsonyi bevásárló forgalommal összefüggő jogsértések (például zseblopások, lopások, gépjárműfeltörések, fenyőfalopások) bekövetkezésének.

Ezen túlmenően fontos feladata a rendőrségnek a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, pirotechnikai termékeket forgalmazók, birtoklók ellenőrzése és az ittas vezetők kiszűrése.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokkal kívánja elősegíteni, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Védekezés a zseblopások ellen

A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Éppen ezért pénzüket, bankkártyájukat, személyes irataikat, egyéb más értékeiket már akkor tegyék biztonságos, nem észrevehető, vagy könnyen hozzáférhető helyre, amikor elindulnak otthonról. Lehetőség szerint a kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcájukat, az irataikat, s ha lehet a telefonjukat is. A PIN kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett.

Gépjárműfeltörések megelőzése

A parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizzék, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék. A parkolóban mielőtt magára hagynák a gépkocsit, ne pakoljanak a csomagtartójába, mivel ezt a tolvajok kifigyelhetik.

A jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt zárják le amikor kiszálltak a kocsijából még akkor is, ha csak rövid időre is távoznak. Az indító kulcsot mindig tartsák maguknál, olyan biztonságos helyen, hogy azt ne tudják jogtalanul megszerezni.

Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak kijelölt parkolóban és olyan helyen, mely közel esik a célba vett üzlet bejáratához, esetleg térfigyelő kamera közelében, az esti órákban pedig ott, ahol világítás van, a parkolóhely belátható és forgalmas.

Az ünnepeket megelőző, illetve az azt követő időszakban Tolna megyében is a rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet, illetve a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált, kérjük hívja a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámot.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.