Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 19. 13:59, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az időseket várták ünnepelni

Az időseket várták ünnepelni

Jó szokásához híven idén is tartott „Idősek karácsonyát” a város önkormányzata. A helybeli nyugdíjasokat december 17-én a Tinódi Házba invitálta a képviselő-testület.

Csapatostul érkeztek gyalog és ingyenesen igénybe vehető autóbuszokkal a művelődési otthonba az ünnepi műsorra a helybeli „szépkorúak”. A színháztermet majdnem teljesen megtöltő közönséget elsőként Szabó Loránd polgármester köszöntötte, aki beszédének első részében arra a kérdésre adott választ, hogy miért a karácsony a legszebb ünnepünk?
- Tegyünk amennyit tudunk azért, hogy az évnek ez az időszaka minél többek számára legyen öröm és vidámság forrása - mondta az önkormányzati vezető. - Ilyenkor ünnepi beszéd nem múlhat el Charles Dickens „Karácsonyi ének” című kisregényéből származó idézet nélkül. „Igen méltányos és igazságos dolog, hogy míg a betegségek és a bánat fertőző, semmi sem terjed olyan járványszerű gyorsasággal, mint a nevetés és a jókedv.” Szeretném, hogy ez városunkban is igaz legyen: minél többen és minél vidámabban éljük meg a karácsony ünneplését. Éljük meg úgy, mint a gyerekek, amikor ilyenkor mi felnőttek vehetünk példát tőlük lelkesedésből és az ünnep szeretetéből. Boldog karácsonyt kívánuk minden ittlévőnek!
A képviselő-testület első emberének szavai után a budapesti Orfeum Vándorszínpad két művésze - Birinyi Mónika és Bálint Csaba - adott fergeteges operettműsort, valamint karácsonyi dalokat is énekelt.
Az „Idősek karácsonyának” zárásaként egy-egy csomag szaloncukrot vehettek át a Tinódi Ház aulájában az önkormányzat tagjaitól a nyugdíjasok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.