Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 05. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Az indiai nők a legoptimistábbak

Az indiai nők a legoptimistábbak

Világszerte 6500 nőtt kérdeztek meg 21 fejlett és fejlődő országban. Az eredmények szerint az indiai nők a legoptimistábbak: optimistábbnak bizonyultak sok fejlett országbeli nőtársuknál is.

 

Az indiai nők 78 százaléka például biztos abban, hogy lányaira nagyobb pénzügyi stabilitás és jobb anyagi lehetőségek várnak, mint amilyenek nekik adatott meg. Ebben India jelentősen eltér sok fejlődő országtól, amelyekben az elmúlt évek eseményei sokkal inkább a nők már kivívott jogainak újbóli megcsorbításáról szólnak.

- Az indai nők manapság sokkal többször dönthetnek egyszerű, mindennapi kérdésekben. Sőt, a piaci elemzők is egyre fontosabbnak ítélik őket, egyre inkább meg akarják érteni viselkedésüket - mondja Surekha Poddar, a Nielsen India regionális irodájának igazgatóhelyettese.

Az indiai nők gyermekük továbbtanulását egyébként is rendkívül fontosnak tartják. A megkérdezettek háromnegyede inkább a gyermekei továbbtanulására tesz félre, minthogy ruhát vagy szépségápolási terméket vásároljon. A mindennapos anyagi nehézségek ellenére 58 százalékuk úgy véli, hogy nekik több lehetőségük van a stresszes helyzetek csökkentésére, mint anyjuknak. A stressz azonban jelen van mindennapjaikban. Az indiai nők 87 százaléka gyakran van időzavarban, míg közel kétharmaduk folyamatos stressz helyzetben érzi magát. Ez az arány jóval magasabb, mint a fejlett országokban, ahol a nők csupán 38 százaléka nyilatkozott így.

- Egyszerre kell megfelelniük a hagyományos szerepelvárásoknak és az új kor kihívásinak. Ez rengeteg stresszel jár - elemezte a helyzetet Poddar, aki szerint az internet és az új technológiák csak lassan érik el az indiai nőket, és még sokáig megmarad a hagyományos média befolyásoló ereje.

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni