Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 17. 10:56, szombat | Helyi
Forrás: Belvárosi Általános Iskola

Belvárosis megemlékezés a márciusi ifjakra

Belvárosis megemlékezés a márciusi ifjakra

Az 1848-as pesti forradalom eredményei március 15-ét örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben.

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskolában március 14-én reggel iskolai, majd este a városi ünnepségen közel 70 diák elevenítette meg a neves nap eseményeit.
Az ünnepséget a Himnusz, a magyar nemzet imádsága nyitotta; majd a „Neked mi jut eszedbe, ha 1848. március 15-ére gondolsz?” kérdés követte, melyre a hatodikos diákok először a nézők közül, majd a színpadon állva válaszoltak. A nyolcadik évfolyamosok élő szobrokkal juttatták eszünkbe a főbb eseményeket Petőfi Sándor: Egy gondolat bánt engemet című megzenésített versével. Elhangzott Jókai Mór idézete, majd Juhász Gyula: Március idusára című műve.
A verseket zenés koreográfia követte. A hatodikosok egy osztrák szituációt adtak elő. A nyolcadikosok Petőfi Sándor: A nép nevében című versével folytatták a műsort. Felcsendült A költő visszatér nagysikerű dal is, melyet zongorán, gitáron és dobon is kísértek. A felsorakozott kórus újabb gondolatokat fogalmazott meg 1848. március 15-éről, majd közösen elénekelték a Nemzeti dalt. Elhangzott Gyulai Pál: Hazám című verse is. Meghallgathattuk Oroszlán Szonja: Meddig még? című dalát gitárkísérettel. A megemlékezést a Szózat zárta.

A műsort Maltasics Erika állította össze, a dalokat Benkő Irén, a táncot Ockenfusz Enikő tanította be. Zongorán Tadics Viktória, gitáron Kalocsa Lilla kísért, Vámberszky Kíra énekelt, Vértesi Áron dobolt. A 6.a, 8.a és 8.b osztály tanulói léptek színpadra, a 8.c-ből 3, míg a 6.b-ből 1 fő szerepelt.

Kerekes Alexandra

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.