Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 25. 14:22, csütörtök | Kék hírek
Forrás: ujasz.hu

Beteg, pici lányát fojtotta meg egy díszpárnával a nyírségi anya

Beteg, pici lányát fojtotta meg egy díszpárnával a nyírségi anya

Ő is megölte volna magát.

Megkezdődött a Nyíregyházi Törvényszéken annak a nyíregyházi asszonynak a büntetőpere, aki a vád szerint tavaly novemberben megfojtotta beteg, kétéves kislányát, majd önmagával is végezni próbált.
Bálint Tibor tanácsvezető bíró erkölcsi okra hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el, így azon a sajtó képviselői nem lehettek jelen. Az asszonyt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja a megyei főügyészség.
A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a kislány a terhesség 30. hetében, 2009 januárjában született meg. A gyermek a születése után három hónapig kórházi kezelésre, gondozásra szorult egészségi problémái miatt. Az orvosok megállapították, hogy a kislány autoimmun betegségben szenved, illetve a testsúlya sem volt kielégítő. A gyermek betegsége az asszonyból depressziót váltott ki. A nő kilátástalannak vélte az élethelyzetét, ezért elhatározta, hogy megöli magát és gyermekét is.
A vádirat szerint az asszony tavaly november 22-én nyíregyházi otthonában egyedül maradt kislányával. A kiságyában alvó gyermeket egy díszpárnával megfojtotta, majd gyógyszereket vett be és azokra alkoholt ivott. A kislányra az időközben hazaérkező férj talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket, de a gyermek életét már nem tudták megmenteni. Az anya a bevett gyógyszerek miatt nem szorult orvosi ellátásra. Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a vádlott tisztában volt cselekménye következményeivel és a felismerésnek megfelelő magatartást képes volt tanúsítani – áll a vádiratban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön