Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 27. 15:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Borúsabb, esősebb, többfelé hűvös lesz a hosszú hétvégén

Borúsabb, esősebb, többfelé hűvös lesz a hosszú hétvégén

Borúsabb, esősebb lesz az idő a hosszú hétvégén, de a majálison ismét több lehet a napsütés.

Mérséklődik a meleg is, többfelé komolyabb lehűlés is várható, a legmegelegebb órákban is 10 Celsius-fok alatt marad a hőmérséklet, míg másutt 20 fok körüli maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Többfelé alakul ki csapadék; északnyugaton, nyugaton eső, másutt zápor, helyenként zivatar valószínű. Emellett több helyen megerősödik a szél is, zivatar, illetve intenzív zápor környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban északnyugaton 6-10, másutt 11-14 fok lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között, 7-25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Szombaton napközben már főként csak a Dunától keletre várható több helyen - elsősorban a Tiszántúlon - eső, zápor, a Dunántúlon csak néhol lehet futó zápor. Emellett megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-13, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Április utolsó napján, vasárnap nyugaton lehet több napsütés. Főként a Tiszántúlon várható több helyen eső, zápor. Ekkor is megélénkülhet keleten meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 2-8, a maximumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű.

Hétfőn, május elsején több órára kisüthet a nap. Északkeleten helyenként lehet futó zápor, másutt nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet. Napközben 15-21 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.