Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 01. 07:18, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - fotó: facebook

Botrány az amerikai médiában: Trump lányát támadták minősíthetetlenül

Botrány az amerikai médiában: Trump lányát támadták minősíthetetlenül

Újabb botrány tört ki az amerikai médiában: Samantha Bee újságíró, televíziós műsorvezető, politikai kommentátor minősíthetetlen kifejezésekkel támadt neki Ivanka Trumpnak, Donald Trump lányának, Fehér Házi tanácsadónak.

A Fehér Ház "aljasnak és gonosznak" minősítette Samantha Bee obszcén mondatait, amelyek a kommentátor televíziós showműsorában hangzottak el. Samantha Bee csütörtökön este bocsánatot kért, de a botrány nem csillapodik.

Konzervatív személyiségek Bee műsorának megszüntetését követelik, ahogyan történt ez a napokban Roseanne Barr műsorával az ABC televízióban, miután a magát Trump hívének mondó Barr Barack Obama volt elnök kabinetfőnökére, Valerie Jarrettre tett rasszista megjegyzéseket. Liberális médiumok is erőteljesen elítélik Samantha Bee műsorát: a CNN hírtelevízió műsorvezetője például leszögezte: nincs kettős mérce, a sértést és a kirekesztést akkor is el kell ítélni, ha liberális kommentátor az "elkövető".

A durva támadásra Ivanka Trump egy fotója teremtett alkalmat: az elnök leánya az egyik kisgyermekével fényképeztette le magát, amint átöleli. Samantha Bee ezt használta fel arra, hogy az illegális migránsok gyermekeit felemlítve ostorozza Donald Trump bevándorlási politikáját. "Tudod, Ivanka, csodálatos ez a fotó rólad és a gyermekedről, de mint anya az anyának, hadd mondjam azt neked: csinálj valamit a papád bevándorlási politikájával" - kezdte a monológját Bee. Majd rendkívül durva kifejezésekkel hordta le mind Donald Trumpot, mind a lányát.

A showműsort sugárzó TBS televízió vezetői közleményben kértek bocsánatot, szintén "aljasnak és megengedhetetlennek" minősítve az elhangzottakat. "Ezeknek a kifejezéseknek nem lett volna szabad adásba kerülniük. Ez a mi hibánk is, és nagyon sajnáljuk" - olvasható a televíziós csatorna közleményében. Két hirdető már csütörtökön este bejelentette: nem hirdet többé Samantha Bee műsorában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.