Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. December 29. 13:52, szombat | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Búcsúztassuk biztonságosan az óévet

Búcsúztassuk biztonságosan az óévet

Közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a pirotechnikai eszközök veszélyeire december 27-én a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrségi Szabadidő- és Sportcentrumban a Készenléti Rendőrség tűzszerészei bábukon is szemléltették, hogy milyen sérüléseket okozhatnak a szabálytalanul használt tűzijátékok. A készenléti szervek képviselői ezúttal is hangsúlyozták, hogy mindenkinek körültekintően kell eljárnia, ha a szilveszteri szórakozást tűzijátékkal színesítené, a figyelmetlenség ugyanis balesetet és tüzet is előidézhet.

Háztető, szemetes konténer, száraz növény is lángra kapott már egy-egy rosszul sikerült tűzijáték után, hangzott el a kiképző központban megrendezett sajtótájékoztatón. Povázsai Sándor rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Főosztályának rendészeti osztályvezetője az eszközök beszerzésére és működtetésére vonatkozó szabályozást ismertette. Felhívta a figyelmet egyebek mellett arra, hogy az úgynevezett hármas kategóriájú tűzijátékokat csak december 31-én, este hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni. Az alezredes azt is elmondta, hogy csak az engedéllyel rendelkező elárusítóhelyek tekinthetőek legális beszerzési forrásnak, az internetes rendelés és kiszállítás, csakúgy, mint a petárdázás, szabálysértési eljárást von maga után.

Badonszki Csaba tűzoltó alezredes a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi és Kéményseprőipari Szabályozási Főosztály helyettes vezetője arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem szakhatósági eljárásként az elárusítóhelyek engedélyezésében működött közre, ezt követően pedig azok tűzvédelmi biztonságát, szabályos működését ellenőrzi. Az alezredes azt mondta, hogy átlagosan 20-30 riasztás érkezik szilveszterkor tűzijátékok miatt, kisebb tűzesetek és hatalmas pusztítások egyaránt előfordultak már. Badonszki alezredes hangsúlyozta, hogy a tűzijátékok beüzemelésekor fontos a megfelelő védőtávolság megtartása, figyelni kell arra is, hogy ne dőljenek el a rakéták, amiket természetesen sértetlen csomagolásból kell kibontani.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt nyilatkozta, hogy kockázatosnak tartják a szilveszteri pirotechnikai eszközöket. Tavaly tizenöten szenvedtek sérüléseket a házilag előállított, vagy nem megfelelően felhasznált tűzijátékok miatt, és volt már olyan esetük is, amikor emberéletet követelt egy későn felrobbant eszköz.

Dr. Huszák András rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának készenléti osztályvezetője a gyakorlatban is szemléltette ezeknek a játékszernek tűnő eszközöknek a pusztítását. Három bábu roncsolódott össze a kiképző központ udvarán, egyik a kezén, a másik a fején, a harmadik a karján sérült meg, amikor eltalálta egy-egy rosszul beállított rakéta, vagy illegális petárda.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 09:13, hétfő | Helyi

Háromszor nyertek és a felsőházi rájátszásba jutottak a futsalosok

A Tolna megyei U20-as fiú bajnokság 7., 8. és 9. fordulóját január 13-án a Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának sportcsarnokában rendezték meg, ahol a Dombóvári FE alakulata is pályára lépett.

2019. Január 20. 11:44, vasárnap | Helyi

Évkezdés: karriertervezési tippek szakértőtől

A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni.

2019. Január 18. 16:33, péntek | Helyi

Bértámogatással növelnék a foglalkoztatottságot

Még fél éven keresztül igényelhetnek bérköltség-támogatást a felvenni kívánt alkalmazottaik után a Dombóvár és Tamási térségében működő cégek, vállalkozók a „Foglalkoztatási Paktum” elnevezésű projekt keretében.

2019. Január 18. 09:30, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.