Városlista
2018. október 19, péntek - Nándor

Hírek

2017. December 06. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Civil fórumot tartottak Dombóváron

Civil fórumot tartottak Dombóváron

A Városháza Ujváry Termében december 4-én Civil Fórumra gyűltek össze a településen működő különböző társadalmi szervezetek vezetői.

A résztvevőket Pethes Janka, a helyi Civil Tanács elnöke köszöntötte, majd Sándor Tamás, a Tolna Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője és munkatársnője arról beszélt, hogy a Civil Törvény módosítása rendet tesz ebben a szférában. A hivatalos ügyintézés 2018-tól a cégkapun keresztül történik. Fontos az, hogy az egyesületek, klubok és alapítványok számos dokumentuma - többek között az alapító okirat, a közhasznúsági jelentés, valamint az éves gazdálkodásról készített beszámoló - a jogszabályban lefektetett határidőig elkészüljön.

– Kizárólag a helyi civil szervezeteken múlik az, hogy a számukra pályázaton elnyert 200 millió forintos keretből mennyit tudnak értelmes célokra felhasználni a következő években – emelte ki a tanácskozáson szót kérő Szabó Loránd polgármester. – A pénzhez való hozzájutás lehetőségéről december 11-én tartunk tájékoztatót a Városházán, ahol elsősorban a feltételrendszerről és annak teljesíthetőségéről lesz szó.

A civil szervezetek vezetői arról is elmondták véleményüket, hogy a várost irányító képviselő-testülettől jövőre mennyi támogatást remélnek.

A fórum zárásaként a szeretet ünnepét megelőző adventi időszak legfontosabb programjait és a Tinódi Házban december 19-re megrendezésre kerülő Civil Karácsony előkészületeit egyeztették a jelenlévők.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 19. 14:07, péntek | Helyi

Hivatalosan átadták a Földvár utcai víziközmű-beruházást

A város képviselő-testülete kénytelen volt 172 millió forintot arra költeni, hogy új víz- és szennyvíz-hálózatot építtessen ki a Földvár utcában, valamint az annak környékén lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz.

2018. Október 19. 08:32, péntek | Helyi

Farkas Bence új országos csúcsot futott az Ifjúsági Olimpián

Idejével megdöntötte Havas Endre által 1982-ben (36 éve) felállított országos ifjúsági rekordot is.

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.