Városlista
2018. március 24, szombat - Gábor, Karina

Hírek

2017. December 06. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Civil fórumot tartottak Dombóváron

Civil fórumot tartottak Dombóváron

A Városháza Ujváry Termében december 4-én Civil Fórumra gyűltek össze a településen működő különböző társadalmi szervezetek vezetői.

A résztvevőket Pethes Janka, a helyi Civil Tanács elnöke köszöntötte, majd Sándor Tamás, a Tolna Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője és munkatársnője arról beszélt, hogy a Civil Törvény módosítása rendet tesz ebben a szférában. A hivatalos ügyintézés 2018-tól a cégkapun keresztül történik. Fontos az, hogy az egyesületek, klubok és alapítványok számos dokumentuma - többek között az alapító okirat, a közhasznúsági jelentés, valamint az éves gazdálkodásról készített beszámoló - a jogszabályban lefektetett határidőig elkészüljön.

– Kizárólag a helyi civil szervezeteken múlik az, hogy a számukra pályázaton elnyert 200 millió forintos keretből mennyit tudnak értelmes célokra felhasználni a következő években – emelte ki a tanácskozáson szót kérő Szabó Loránd polgármester. – A pénzhez való hozzájutás lehetőségéről december 11-én tartunk tájékoztatót a Városházán, ahol elsősorban a feltételrendszerről és annak teljesíthetőségéről lesz szó.

A civil szervezetek vezetői arról is elmondták véleményüket, hogy a várost irányító képviselő-testülettől jövőre mennyi támogatást remélnek.

A fórum zárásaként a szeretet ünnepét megelőző adventi időszak legfontosabb programjait és a Tinódi Házban december 19-re megrendezésre kerülő Civil Karácsony előkészületeit egyeztették a jelenlévők.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 24. 07:00, szombat | Helyi

Díjeső a Dombó Pál tanulmányi versenyen a Belvárosiban

23 évvel ezelőtt rendezték meg először a Zrínyi Ilona tanulmányi versenyt, melynek utódja a Dombó Pál tanulmányi verseny lett 13 éve az iskola-összevonással.

2018. Március 23. 10:33, péntek | Helyi

Tájékoztató zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatban

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2018. évben az alábbi időpontokban gyűjti a zöldhulladékot a családi házas övezetben:

2018. Március 23. 09:10, péntek | Helyi

Városi megemlékezés az 1848/1849-es forradalomra és szabadságharc emlékére

Horvay János alkotása hangsúlyozza, hogy bár Kossuth, Széchenyi és Batthyány gyújtották meg a szabadság lángját, a magyar nép egyszerű fiai szálltak harcba érte - mondta köszöntőjében Potápi Árpád János

2018. Március 22. 16:07, csütörtök | Helyi

Mindenfajta éremből jutott Dombóvárra

Sűrű eső, havas eső, sár, mocsaras talaj. Minden együtt volt 2018.március 17-én Kecskeméten a szabadidő-parkban egy emlékezetes mezei futó bajnoksághoz.