Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2017. December 06. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Civil fórumot tartottak Dombóváron

Civil fórumot tartottak Dombóváron

A Városháza Ujváry Termében december 4-én Civil Fórumra gyűltek össze a településen működő különböző társadalmi szervezetek vezetői.

A résztvevőket Pethes Janka, a helyi Civil Tanács elnöke köszöntötte, majd Sándor Tamás, a Tolna Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője és munkatársnője arról beszélt, hogy a Civil Törvény módosítása rendet tesz ebben a szférában. A hivatalos ügyintézés 2018-tól a cégkapun keresztül történik. Fontos az, hogy az egyesületek, klubok és alapítványok számos dokumentuma - többek között az alapító okirat, a közhasznúsági jelentés, valamint az éves gazdálkodásról készített beszámoló - a jogszabályban lefektetett határidőig elkészüljön.

– Kizárólag a helyi civil szervezeteken múlik az, hogy a számukra pályázaton elnyert 200 millió forintos keretből mennyit tudnak értelmes célokra felhasználni a következő években – emelte ki a tanácskozáson szót kérő Szabó Loránd polgármester. – A pénzhez való hozzájutás lehetőségéről december 11-én tartunk tájékoztatót a Városházán, ahol elsősorban a feltételrendszerről és annak teljesíthetőségéről lesz szó.

A civil szervezetek vezetői arról is elmondták véleményüket, hogy a várost irányító képviselő-testülettől jövőre mennyi támogatást remélnek.

A fórum zárásaként a szeretet ünnepét megelőző adventi időszak legfontosabb programjait és a Tinódi Házban december 19-re megrendezésre kerülő Civil Karácsony előkészületeit egyeztették a jelenlévők.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

2018. Július 20. 12:00, péntek | Helyi

Köszönőlevél a dombóvári rendőröknek

Az egyenruhások egy idős nőt vittek le a helyi pályaudvarra.

2018. Július 20. 09:07, péntek | Helyi

Folytatódik az ásatás a Gólyavár környékén

Idén is folytatódott a Gólyavár feltárása, környékét az előző évekhez hasonlóan régészek és önkéntesek lepték el.

2018. Július 19. 15:49, csütörtök | Helyi

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.