Városlista
2017. december 17, vasárnap - Lázár

Hírek

2017. December 06. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Civil fórumot tartottak Dombóváron

Civil fórumot tartottak Dombóváron

A Városháza Ujváry Termében december 4-én Civil Fórumra gyűltek össze a településen működő különböző társadalmi szervezetek vezetői.

A résztvevőket Pethes Janka, a helyi Civil Tanács elnöke köszöntötte, majd Sándor Tamás, a Tolna Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője és munkatársnője arról beszélt, hogy a Civil Törvény módosítása rendet tesz ebben a szférában. A hivatalos ügyintézés 2018-tól a cégkapun keresztül történik. Fontos az, hogy az egyesületek, klubok és alapítványok számos dokumentuma - többek között az alapító okirat, a közhasznúsági jelentés, valamint az éves gazdálkodásról készített beszámoló - a jogszabályban lefektetett határidőig elkészüljön.

– Kizárólag a helyi civil szervezeteken múlik az, hogy a számukra pályázaton elnyert 200 millió forintos keretből mennyit tudnak értelmes célokra felhasználni a következő években – emelte ki a tanácskozáson szót kérő Szabó Loránd polgármester. – A pénzhez való hozzájutás lehetőségéről december 11-én tartunk tájékoztatót a Városházán, ahol elsősorban a feltételrendszerről és annak teljesíthetőségéről lesz szó.

A civil szervezetek vezetői arról is elmondták véleményüket, hogy a várost irányító képviselő-testülettől jövőre mennyi támogatást remélnek.

A fórum zárásaként a szeretet ünnepét megelőző adventi időszak legfontosabb programjait és a Tinódi Házban december 19-re megrendezésre kerülő Civil Karácsony előkészületeit egyeztették a jelenlévők.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 16. 17:19, szombat | Helyi

Megújuló rendőrségi gépjárműpark

Új járőrgépjárműveket adtak át Tolna megyében.

2017. December 15. 08:04, péntek | Helyi

Úton Hargita és Tolna megye partnersége felé

Évzáró ülését tartotta a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés napirendje a következő év tervezéséről és az elmúlt időszakra való visszatekintésről szólt.

2017. December 14. 11:55, csütörtök | Helyi

Buda Csongor nyerte a belvárosi iskola mesemondó versenyét

2017. december 7-én rendezték a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolában a mesemondó versenyt az ötödik osztályos kisdiákok számára.

2017. December 14. 08:09, csütörtök | Helyi

Elkészült a két új buszmegálló a Kórház utcában

Mintegy három éve a város lakói aláírás-gyűjtésbe kezdtek azért, hogy a Lidl Áruház közelében lévő úton is legyen két egymással szembeni megállója a helyijáratú autóbuszoknak.