Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 15. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, Dombóvári Székely Kör

Csíki betlehemes, bukovinai dalok és erdélyi táncház - képgalériával

Csíki betlehemes, bukovinai dalok és erdélyi táncház - képgalériával

Csíkszentkirályról érkezett fiatalok betlehemese, a Székely Dalkör fellépése és táncház hozta hangulatba december 8-án este a Dombóvári Művelődési Házban összegyűlt közönséget. Fotó: Tilinger Sándor

A tizenegy tagú csíki együttes 1700-as évekből származó leírás alapján előadott betlehemeséből, a dombóvári Székely Dalkör bukovinai népdalcsokrából és erdélyi táncházból gyúrta össze a múlt csütörtök este hangulatos programját a szervező József Attila ÁMK és a Dombóvári Székely Kör.

A táncház bevezetőjeként a székelyföldi fiatalok ízelítőt adtak a felcsíki táncrendből, a dombóvári Kapos Senior néptánccsoport pedig mezőségi táncokat mutatott be.

A Székely Kör látta vendégül és szállásolta el a Csíkszentkirályról érkezett fiatalokat. A vendégek pénteken reggel az újdombóvári iskolában még egyszer előadták a betlehemest. Ezután pedig már utaztak is Debrecenbe, az Országos Betlehemes Találkozóra.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki ajándékkal, adománnyal, vendégfogadással segített, hogy vendégeik jól érezzék magukat. Külön köszönetüket fejezik ki a Dombóvári Művelődési Háznak azért, hogy befogadta a rendezvényt.

Gál Mária, a csíkszentkirályiak képviselője elektronikus üzenetben is megköszönte a szíves fogadtatást és jelezte, hogy szeretnének kapcsolatban maradni a dombóváriakkal, és a barátságot erősíteni.

Kíváncsi Tilinger Sándornak a rendezvényen készült további fotóira? Képgalériánk a hírünk címsora alatti "kapcsolódó galéria" hivatkozásával nyitható meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!