Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 04. 08:43, hétfő | Helyi

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

Dombóvári csapat siker a labdarúgás-történeti országos versenyen

2023. november 28-én kedden az FTC Groupama Arénájának impozáns kulisszái között tartották a II. Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Országos Verseny döntőjét.

A szervezők a tragikusan fiatalon elhunyt nagyszerű magyar válogatott labdarúgó kapus emlékére írták ki második alkalommal a versengést. Sok száz oldalas szakirodalmat kellett a versenyzőknek és felkészítőiknek tanulmányozniuk, amely alapján két online fordulót tartottak a versenyzőknek. A két forduló összesített eredményei alapján alakult ki a döntő 10 csapatos mezőnye.

A verseny végső küzdelmeiben a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium színeiben két tanuló, Fenyvesi Merse és Ruppert Dominik 10. n osztályos diákok is megmérették magukat. A döntő rangját növelte, hogy a játékvezető a közismert kvízmester, Gundel Takács Gábor volt, s megjelentek a Ferencváros egykori csapatainak valódi ikonjai is.

A döntő azért volt különlegesen izgalmas és feszült, mert minden kérdésre csak a leggyorsabban reagáló csapat válaszolhatott a nyomógombos berendezés segítségével.

A gimnázium diákjai nagyszerűen helytálltak, így az összesítésben a bravúros II. helyezést szerezték meg.

A csapattagok egy igazi Fradi pólót kaptak, ezen kívül a felkészítő tanárral együtt érmet, értékes könyveket is kaptak a szervezőktől. Merse és Dominik jutalma lett egy olyan labda is, amelyet az FTC legutóbbi UEFA Konferencia Liga találkozóján használtak és a csapat összes játékosa ellátta kézjegyével.

Ezen kívül a remek diákok és felkészítőjük megtekinthetik a Fradi felajánlásaként a december közepén rendezendő FTC-ZTE mérkőzést az egyesület oroszlánbarlangjában.
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.