Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 18. 08:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Dombóvári győzelem a vagyonvédelmi vetélkedőn

Dombóvári győzelem a vagyonvédelmi vetélkedőn

A Bűnmegelőzés Napján szervezett programsorozat állomásaként megtartották a Házhoz megyünk vetélkedő Tolna megyei fordulóját Szekszárdon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: ORFK) 2015 őszén indította el a Házhoz megyünk bűnmegelőzési programját azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő védelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában.

A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.

Az ORFK 2019-ben is meghirdette a Házhoz megyünk vagyonvédelmi vetélkedőt, melyen háromfős csapatok – egy felső tagozatos gyermek, egy szülő és egy nagyszülő – vetélkednek. Az országos megmérettetés előtt a Bűnmegelőzés Napján – 2019. április 12-én – szervezték meg a vetélkedő Tolna megyei döntőjét Szekszárdon. A csapatoknak egy internetes applikációt kellett telefonjukra letölteni, ezen keresztül tették fel a kérdéseket a bűnmegelőzési szakemberek.

A versenyen résztvevő valamennyi csapat vagyonvédelmi eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot kapott. A vetélkedőt a Dombóvárról érkezett csapat – Vati Marcell, Elekesné Péter Nikolett, Németh Károlyné – nyerte, akik képviselni fogják Tolna megyét az országos döntőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.