Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Október 18. 21:07, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Múzeum

Dombóvári Herbárium - szeptember, október havi találkozók

Dombóvári Herbárium - szeptember, október havi találkozók

Felvidéki útibeszámoló és az őszi kerti tennivalók és növényápolás volt az előadások témája.

Nyáron, a Dombóvári Herbárium rendszeres látogatói közül többen felvidéki kiránduláson vettek részt. A látottakról a szeptemberi összejövetelen megosztották élményeiket a herbalistákkal. Az útibeszámolót – a találkozó előadója –, Tilinger Sándor fotográfus, az utazás során készített fotói tették látványosabbá. Továbbiakban megismerhettük a fiatalon kezdett fotós, filmes pályafutásának eseményeit. Fotói közt igen sok a kordokumentum értékű. A "tilsafotók" életünk látványos, meghitt, ritka vagy éppen bosszantó pillanatait rögzítik, melyeket a fotós szakma és a közönség számos, rangos elismeréssel méltatott.

A következő őszi hónapban – októberben – az őszi kerti tennivalókhoz és növényápoláshoz adott segítséget Bártfai Attila kertész üzemmérnök, szaktanácsadó.
Főként azokat a kerti munkákat emelte ki, melyekben a laikus kertészkedő gyakran hibázik és emiatt a várt sikerélmény elmaradhat. A gyümölcsök, zöldségek szüretelésének, betakarításának, megfelelő tárolásának ismeretével biztosabb a sikerélmény. Az ősz nem csak a begyűjtés, hanem a telepítés időszaka is. A későbbi jó termés záloga, ha ültetésekor elsősorban a növénykéink talaj és környezeti igényeit tartjuk szem előtt saját vágyainknál. El kell fogadni, hogy kertünk földje nem felelhet meg minden növénynek. Számos praktikát is hallhattunk, hogy növényeinktől minél kevesebb vegyszerrel tathassuk távol a károkozókat.
A Dombóvári Herbárium a következő hónapokban is érdekes témákkal várja az érdeklődőket.

Bordi Anna

A képek nem a Herbáriumi előadásokon készültek, korábbi felvételek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.