Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 21. 08:34, csütörtök | Helyi
Forrás: www.uzletanyuszuletik.hu

Dombóvárra látogat el az Üzletanyu

Dombóvárra látogat el az Üzletanyu

Az ország minden nagyobb városába, kisvárosokba és november 25-én Dombóvárra is ellátogat az anyák munkaerőpiaci helyzetén alternatív módszerekkel segíteni kívánó Üzletanyu Születik előadássorozat.

Az ingyenes előadásokon az anyák megtudhatják, milyen alternatív lehetőségeik vannak a hagyományos álláskeresésen túl. Önfoglalkoztatásról, szabadúszásról és internetes vállalkozások indításáról is szó esik. Vida Ágnes, pszichológus, a turné előadója, élő példákon és a résztvevők egyedi kérdéseire is válaszolva adja át azt az üzleti tudást és szemléletmódot, amire egy nőnek szüksége lehet a mai gazdasági környezetben.

A problémák mindenütt hasonlóak: a kisgyermekes anyákat nem szívesen látják a munkahelyeken, viszont anyagi kényszerűségből egyre korábbra tevődik az az időpont, amikor az anyák szeretnének visszatérni a munkahelyükre. Szerencsére az elmúlt években egyre nyitottabbak lettek a nők az alternatív lehetőségek irányába, sokan végeznek valamilyen kézműves tevékenységet vagy oktatnak már a GYES ideje alatt is, és egyre többen tervezik, hogy a későbbiekben is ezzel szeretnének foglalkozni. Az olcsó, internetes megjelenési lehetőségek jó alapot teremtenek ehhez - mondja Vida Ágnes, a turné előadója, aki maga is két kisgyermeke mellett kezdett vállalkozásba, és emellett immáron 5 éve segít az anyáknak vállalkozásokat indítani.

Az anyák 47%-a nem tud visszatérni a korábbi munkahelyére a gyermekvállalást
követően, és több, mint háromnegyedük szívesen kipróbálna a kisgyermeke mellett valamilyen rugalmas munkavégzési lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.