Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 13. 09:51, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Dupla teltház a fúvósok adventi hangversenyén

Dupla teltház a fúvósok adventi hangversenyén

A Dombóvári Tücsökzenekar és a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar közös „Adventi koncertjére” olyan gyorsan elfogytak a belépőjegyek, hogy a két együttes egy másnapi ráadáshangversenyt is rendezett.

A Dombóvári Tücsökzenekar és a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar december 9-re meghirdetett közös „Adventi koncertjére” olyan gyorsan elfogytak a Tinódi Ház közel 400 fős színháztermébe szóló belépőjegyek, hogy a két együttes egy másnapi ráadáshangversenyt is rendezett.

Nem volt véletlen a városban és annak környékén élő muzsikakedvelők részéről a hatalmas érdeklődés, ugyanis a város egyik kulturális-művészeti „zászlóshajójának” számító Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, valamint az annak utánpótlását biztosító Dombóvári Tücsökzenekar az utóbbi években számos alkalommal rukkolt elő színvonalas műsorral helyben, az ország különböző településein és külföldön is.

A fiatal zenészek ezúttal is megmutatták azt, hogy nagyszerű dolog kemény felkészülést követően együtt játszani és muzsikájukkal elkápráztatni a közönséget. A kisebbek Marc Williams, Bartók Béla és Philip Sparke egy-egy darabját játszották el, a nagyobbak külföldi zeneszerzők - többek között Eric Whitacre, Alfred Reed, Frank Tichelli, Trevor Rabin és a musicalkirály, Andrew Lloyd Webber- műveit adták elő hatalmas sikert aratva. A műsort az operaénekesnek készülő Farkas Alexandra szólóéneke, valamint a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar tagjaiból összeállt Spark Sax Band nevű fiúcsapat produkciója színesítette. Az „Abracadabra” című számban közreműködött Huszka Áron előadóművész. Kiszler András karnagy és az általa vezényelt társaság egy különleges meglepetéssel is készült, magyar zeneszerzők karácsonyi dallamait szólaltatták meg a fúvósok. Az összeállítás különlegessége az volt, hogy Tóth Ada Eszter, a Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolai tagintézményének igazgatója hangszerelte az egyveleget.

Az első napi koncerten Szabó Loránd polgármester mondott ünnepi köszöntőt, a második előadáson Kiss Béla alpolgármester méltatta a két remek együttes tevékenységét. A képviselőtestület vezetői büszkék lehetnek a muzsikusok kitűnő teljesítménye mellett arra is, hogy az alapításának 10 éves jubileumát ünneplő Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar immár szépen is mutat a színpadon az önkormányzati támogatásnak köszönhetően nemrégiben megvásárolt egyenruhában.

A rendezvényen adták át „Az év tücsökzenekari zenésze” címet Babodi Máté Ferencnek, míg „Az év zenekari zenésze” díjat Pallos Marcell érdemelte ki idei kiemelkedő színvonalú tevékenységéért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.