Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 13. 08:55, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy személygépkocsi autóbusznak ütközött Dombóváron

Egy személygépkocsi autóbusznak ütközött Dombóváron

A baleset során senki nem sérült meg, de a járművekben anyagi kár keletkezett.

Dombóváron a Kórház utcában 2017. június 12-én 14 óra 19 perckor közlekedési baleset történt. Egy autóbusz forgalmi okból fékezett, majd egy mögötte közlekedő személygépkocsi hátulról nekiütközött. A baleset során senki nem sérült meg, de a járművekben anyagi kár keletkezett. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, amelynek során megállapították, hogy a személygépkocsi vezetője nem tartott megfelelő követési távolságot. A Dombóvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya szabálysértési eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

Olyan járművel, illetőleg járműszerelvénnyel, amelynek megengedett együttes tömege a 3500 kg-ot vagy hosszúsága a 7 métert meghaladja, lakott területen kívül másik jármű mögött olyan követési távolságot kell tartani, hogy a két jármű közé legalább egy - előzést végrehajtó - személygépkocsi biztonságban besorolhasson.

A balesetek megelőzésének a leghatékonyabb módja, ha a közlekedés résztvevői betartják a közlekedési szabályokat.

Címkék: baleset, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.