Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Január 12. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Egy gyereket is megzsarolt a dombóvári férfi

Hárman is áldozatul estek annak a dombóvári zsarolónak, akit január 11-én vettek őrizetbe a dombóvári nyomozók. A sértettek között van egy gyermek, egy fiatalkorú diák és egy fiatalember, akit tavaly november óta zsarolt a gyanúsított.

Egy bizalmi állásban dolgozó fiatal férfit először bántalmazással fenyegetett meg a zsaroló, majd azzal, hogy felkeresi a főnökét és azt mondja neki, hogy kábítószeres az alkalmazottja, sőt terjeszti is az „anyagot”.

A megzsarolt 26 éves fiatalember a fenyegetés hatására több alkalommal adott át öt-tízezer forintot a zsarolónak. Alig két hónap alatt összesen mintegy 100000 Ft-ot fizetett ki neki.

A nyomozás során kiderült, hogy nem a fiatalember volt az egyetlen, akitől megpróbált pénzt szerezni a 2010 nyarán hasonló bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetésből szabadult férfi.

Egy fiatalkorú vidéki tanulót veréssel fenyegetett meg, és telefonjának átadására kényszerítette. A mobiltelefont később mindössze 5000 forintért eladta egy ismerősének. A fiatalkorú sértett a fenyegetés miatt napokig nem mert iskolába menni. Attól félt, hogy összetalálkozik az igen agresszív, gátlástalan ember hírében álló zsarolóval.

A harmadik áldozat egy 13 éves általános iskolás volt, akittanítás után,hazafelé menet az utcán szólított meg a gyanúsított. Tőle 15000 forintot követelt. Közölte vele, hogy amennyiben nem tesz eleget a követelésének másnap, akkor megveri. A gyermeket nagyon megviselte a fenyegetés.

A 20 éves, büntetett előéletű gyanúsítottat 2011. január 11-én, kedden, a délelőtti órákban szökés közben fogták el és állították elő a Dombóvári Rendőrkaptányság rendőrei. Egy gépkocsi rakterében rejtőzködött el, és vidéken élő rokonaihoz készült.

A három rendbeli zsarolás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott férfi a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást nem tett. Előzetes letartóztatását a nyomozó hatóság kezdeményezte. Amennyiben beigazolódik, hogy ő volt az elkövető, a zsarolásért egytől ötévig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.