Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 17. 08:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Együttműködik a katasztrófavédelem és a Dombóvári Városi Horgász Egyesület

Együttműködik a katasztrófavédelem és a Dombóvári Városi Horgász Egyesület

Együttműködési megállapodást kötött a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Dombóvári Városi Horgász Egyesület.

Az Egyesület működéséhez tartozó területek közbiztonságának, tűzbiztonságának fenntartása, valamint a halgazdálkodás és az emberi környezet védelme érdekében kötött megállapodást az együttműködő szervezetek vezetői írták alá.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vállalta, hogy évente tájékoztatást ad a Horgász Egyesület területén történt tűzoltással és műszaki mentési tevékenységgel kapcsolatos beavatkozásokról és segítséget nyújt környezetszennyezés esetén a károk felszámolásában.

A Horgász Egyesület vállalta, hogy tájékoztatást ad a kezelésében lévő vizek és a hozzá tartozó vízpartok változásairól, az egyesület katasztrófavédelmet érintő tevékenységéről, a horgászrendről, annak változásairól, a tervezett halgazdálkodásról, valamint szükség esetén eszköz és terület biztosításával közreműködik katasztrófavédelmi gyakorlatok végrehajtásában, valamint a tűzoltók gyakorlati képzésében. Vállalta továbbá, hogy a rendelkezésre álló eszközök biztosításával segítséget nyújt a vizeken bajbajutott emberek mentésében.

Az együttműködési megállapodást a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, tűzoltósági tanácsos megyei igazgató, a Horgász Egyesület részészéről Bischof Attila elnök látta el kézjegyével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.