Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Június 08. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Előadások, múltidéző beszélgetések sport témában

Előadások, múltidéző beszélgetések sport témában

A legközelebbi vendégünk Kovács Antal világ-, és olimpiai bajnok egykori cselgáncsozó lesz június 9-én 17 órakor.

A Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Buzánszky Jenő (1925-2015) labdarúgó, a Nemzet Sportolója emlékkiállítás kapcsán sport témában szervezünk előadásokat, múltidéző beszélgetéseket.

A legközelebbi vendégünk Kovács Antal világ-, és olimpiai bajnok egykori cselgáncsozó lesz június 9-én 17 órakor.
Az ezt követő alaklommal a Múzeumok Éjszakáján június 18-án Gyánó Szabolcs volt labdarúgóval és Magyarosi Zoltán korábbi birkózóval folytatott beszélgetésre várjuk az érdeklődőket, mindkét alkalommal Berki Zsolt lesz a házigazda.

A Múzeumok Éjszakáján vendégünk lesz a Magyar Szektorlabda Szövetség, melynek két világbajnok tagja – egyikük Horváth Imre elnök - mutatja be a sportágat és tart látványos bemutatót az est folyamán.
Hogy miről is van szó? Hát a gombfociról, melyhez dédapáink, nagyapáink még úgy szaggatták le titokban a kabátgombokat. Ma már e sportág egészen mást jelent: professzionális, látványos sportot, játékot, amelynek közösségkovácsoló ereje vitathatatlan.
Nagy örömünkre a helyi sportegyesületek is képviseltetik magukat a gyűjtemény udvarán, vendégünk lesz a Dombóvári Focisuli Egyesület, a Dombóvári Karatesuli, a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület, a Dombóvári Hangulat Szabadidő Egyesület, és a Futóegerek. Bemutatókkal, játékos feladatokkal várják az érdeklődőket, a csatlakozni vágyókat.

Az idén a Múzeumok Éjszakája városunkban a Nyárnyitó buli is egyben, a szervező önkormányzat, a programhoz csatlakozók célja felhívni a figyelmet a szabadidő tartalmas eltöltésére, a kulturális élvezetek és a sportos életmód összekapcsolására nemcsak ezen az esten, hanem a nyár folyamán is, a kisebb kirándulások, a nyaralások időtartama alatt. Reméljük városunkat is mind többen keresik fel a pihenni, kikapcsolódni, sportolni vágyók a nyári időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.