Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2018. Július 11. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

A győri Olimpiai Parkban július 5. és 8. között rendezték meg az U18-as Atlétikai Európa-bajnokságot, melyen a Dombóvári VASE két tehetséges sprinterrel képviseltette magát.

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató megmérettetésen a magyar válogatott tagjaként Göblyös Csenge a 100 méteres síkfutásban állt rajthoz. A 17 éves lány az előfutamban ugyan némileg elmaradt egyéni csúcsától, ám edzőjétől - Tarr Imrétől - így is dicséretet érdemelt ki, mert óriási bravúrnak számít az, hogy kiharcolta a kontinensviadalon való részvétel lehetőségét. Az Illyés Gyula Gimnázium 12. évfolyamos diákja a 12,52 másodperces idejével a 37. helyet szerezte meg a 48 fős mezőnyben.
A DOVASE másik sprintere, Farkas Bence a 200 méteres síkfutás szakadó esőben rendezett előfutamában a 21,92 másodperces egyéni csúcsát nagyszerű száguldással 21,69 másodpercre javította, majd a középdöntőben újabb 14 századot faragott le az addigi legjobb eredményéből, amivel bejutott a fináléba. Ott a mezőny legfiatalabb tagjaként egy-egy észt, francia, bolgár, dán és cseh, valamint két német sprinterrel kellett megküzdenie. A József Attila Általános Iskola elvégzése után tanulmányait az Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának sportosztályában folytató 16 éves fiú ugyan nem tudta megismételni a Győrben futott korábbi remek időit, ám így is megsüvegelendő az a kiváló teljesítmény, amivel a nyolcadik helyet szerezte meg. A fiatalember trénere, Tarr Imre szerint csodálatos dolog az, hogy Farkas Bence felnőtt a nehéz feladathoz és a jó formaidőzítésnek köszönhetően Európa leggyorsabb ifjúsági sprinterei közé verekedte be magát a 200 méteres távon. A tehetséges és szorgalmas fiú kvalifikálta magát az argentiniai Buenos Airesben októberben megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

2018. Július 20. 12:00, péntek | Helyi

Köszönőlevél a dombóvári rendőröknek

Az egyenruhások egy idős nőt vittek le a helyi pályaudvarra.

2018. Július 20. 09:07, péntek | Helyi

Folytatódik az ásatás a Gólyavár környékén

Idén is folytatódott a Gólyavár feltárása, környékét az előző évekhez hasonlóan régészek és önkéntesek lepték el.

2018. Július 19. 15:49, csütörtök | Helyi

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.