Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2018. Július 11. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

A győri Olimpiai Parkban július 5. és 8. között rendezték meg az U18-as Atlétikai Európa-bajnokságot, melyen a Dombóvári VASE két tehetséges sprinterrel képviseltette magát.

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató megmérettetésen a magyar válogatott tagjaként Göblyös Csenge a 100 méteres síkfutásban állt rajthoz. A 17 éves lány az előfutamban ugyan némileg elmaradt egyéni csúcsától, ám edzőjétől - Tarr Imrétől - így is dicséretet érdemelt ki, mert óriási bravúrnak számít az, hogy kiharcolta a kontinensviadalon való részvétel lehetőségét. Az Illyés Gyula Gimnázium 12. évfolyamos diákja a 12,52 másodperces idejével a 37. helyet szerezte meg a 48 fős mezőnyben.
A DOVASE másik sprintere, Farkas Bence a 200 méteres síkfutás szakadó esőben rendezett előfutamában a 21,92 másodperces egyéni csúcsát nagyszerű száguldással 21,69 másodpercre javította, majd a középdöntőben újabb 14 századot faragott le az addigi legjobb eredményéből, amivel bejutott a fináléba. Ott a mezőny legfiatalabb tagjaként egy-egy észt, francia, bolgár, dán és cseh, valamint két német sprinterrel kellett megküzdenie. A József Attila Általános Iskola elvégzése után tanulmányait az Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának sportosztályában folytató 16 éves fiú ugyan nem tudta megismételni a Győrben futott korábbi remek időit, ám így is megsüvegelendő az a kiváló teljesítmény, amivel a nyolcadik helyet szerezte meg. A fiatalember trénere, Tarr Imre szerint csodálatos dolog az, hogy Farkas Bence felnőtt a nehéz feladathoz és a jó formaidőzítésnek köszönhetően Európa leggyorsabb ifjúsági sprinterei közé verekedte be magát a 200 méteres távon. A tehetséges és szorgalmas fiú kvalifikálta magát az argentiniai Buenos Airesben októberben megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi

A Belvárosi Általános Iskola is csatlakozott idén a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Március 18-án a Tinódi Ház színháztermében az oktatási intézmény egykori és mai muzsikusnövendékei, tanárai, valamint a Kapos Kórus adott gálakoncertet

2019. Március 21. 08:19, csütörtök | Helyi

Leégett egy családi ház Lápafőn

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete szerdán hajnalban Lápafőn.

2019. Március 20. 13:18, szerda | Helyi

Ovisként is biztonságban

A Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombó-Csipsz Egyesület közös - a kicsik közlekedésbiztonságra nevelő - programjának soron következő állomását Kaposszekcsőn tartották.