Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 11. 09:58, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

Európa-bajnoki döntőben bizonyított a dombóvári sprinter

A győri Olimpiai Parkban július 5. és 8. között rendezték meg az U18-as Atlétikai Európa-bajnokságot, melyen a Dombóvári VASE két tehetséges sprinterrel képviseltette magát.

Az 50 ország 1063 versenyzőjét felvonultató megmérettetésen a magyar válogatott tagjaként Göblyös Csenge a 100 méteres síkfutásban állt rajthoz. A 17 éves lány az előfutamban ugyan némileg elmaradt egyéni csúcsától, ám edzőjétől - Tarr Imrétől - így is dicséretet érdemelt ki, mert óriási bravúrnak számít az, hogy kiharcolta a kontinensviadalon való részvétel lehetőségét. Az Illyés Gyula Gimnázium 12. évfolyamos diákja a 12,52 másodperces idejével a 37. helyet szerezte meg a 48 fős mezőnyben.
A DOVASE másik sprintere, Farkas Bence a 200 méteres síkfutás szakadó esőben rendezett előfutamában a 21,92 másodperces egyéni csúcsát nagyszerű száguldással 21,69 másodpercre javította, majd a középdöntőben újabb 14 századot faragott le az addigi legjobb eredményéből, amivel bejutott a fináléba. Ott a mezőny legfiatalabb tagjaként egy-egy észt, francia, bolgár, dán és cseh, valamint két német sprinterrel kellett megküzdenie. A József Attila Általános Iskola elvégzése után tanulmányait az Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának sportosztályában folytató 16 éves fiú ugyan nem tudta megismételni a Győrben futott korábbi remek időit, ám így is megsüvegelendő az a kiváló teljesítmény, amivel a nyolcadik helyet szerezte meg. A fiatalember trénere, Tarr Imre szerint csodálatos dolog az, hogy Farkas Bence felnőtt a nehéz feladathoz és a jó formaidőzítésnek köszönhetően Európa leggyorsabb ifjúsági sprinterei közé verekedte be magát a 200 méteres távon. A tehetséges és szorgalmas fiú kvalifikálta magát az argentiniai Buenos Airesben októberben megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára.

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.