Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 13. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Éves közgyűlést tartottak a horgászok

Éves közgyűlést tartottak a horgászok

A Dombóvári Városi Horgász Egyesület február 10-én a Tinódi Házban tartotta éves közgyűlését.

Bischof Attila elnök köszöntője után elhangzott, hogy a település legnagyobb létszámú civil szervezete 2017-ben 21 új taggal 870 fősre növekedett. Örvendetes, hogy biztosított az utánpótlás, ugyanis 149 tizennyolc év alatti fiatal váltott engedélyt. A máshonnan érkezett horgászok összesen 1.114 felnőtt napijegyet váltottak. Többségük elégedetten távozott kedvenc időtöltésének dombóvári helyszínéről.

A Tüskei-tavon tavaly összesen 20.391 kilogrammnyi halat emeltek partra, ennek a mennyiségnek a nagy részét - 17.613 kilogrammot - az egyesület tagjai akasztották horogra. 12.339 kilogramm ponty, 1415 kilogramm amur, 1143 kilogramm harcsa, 453 kilogramm süllő, 156 kilogramm csuka és 4881 kilogramm egyéb fajta került a pecások szákjaiba.
Az elmúlt esztendőben pontyból 14.100 kilogrammot, keszegből 4.000 kilogrammot, süllőből 500 kilogrammot, csukából pedig 300 kilogrammot telepítettek a sokak által kedvelt „horgászparadicsom” vizébe.
A Kapos-folyó kezelésére vonatkozó bérleti szerződést az elnökség sikeres tárgyalásainak köszönhetően újabb 15 évvel meghosszabbította a civil szervezet.
Gábor Zoltán elnökhelyettes arról számolt be, hogy a környezetvédelmi napok keretében tavasszal három alkalommal, ősszel pedig kétszer tették rendbe a Tüskei-tavat és annak környékét. Hulladék-, gally-, levél- és uszadékgyűjtést, ároktisztítást, fametszést, tuskókiásást, süllőfészkek-kihelyezést, tanyaház-takarítást, fűnyírást végeztek a tagok, akik összesen háromszázhúszan munkálkodtak.

A versenyzéssel is foglalkozó tagok remek eredményt produkáltak azzal, hogy megnyerték a 2017. évi Tolna Megyei Csapatbajnokságot, mégpedig úgy, hogy az egyik versenyen valamennyi szektorban ők győztek.
A Dombóvári Városi Horgász Egyesület együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Egyetemmel és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A felsőfokú oktatási intézmény szakemberei a jó vízminőség megőrzése és további javítása érdekében tevékenykednek, az utóbbi szervezet pedig segítséget ad a tűzmegelőzéshez, illetve egy esetleges környezetszennyezés esetén a károk felszámolásához.

A közgyűlésen jelen volt Szabó Loránd polgármester is, aki elmondta, hogy a város legnagyobb létszámú egyesületének példaértékű a közösségépítő és -formáló tevékenysége. Az önkormányzati vezető ígéretet tett arra, hogy lehetőségeikhez mérten támogatni fogják azt a vissza nem térítendő támogatást kérő pályázatát a civil szervezetnek, mellyel finanszírozni kívánja a Tüskei-tó két partját összekötő hídnak a cseréjét és akadálymentessé tételét. Teszik ezt azért is, mert a csodálatos természeti környezetben található állóvizet egyre több helybeli és turista keresi fel szabadidejének hasznos eltöltése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.