Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Október 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ezekre figyeljen, ha temetőbe megy a hétvégén

Ezekre figyeljen, ha temetőbe megy a hétvégén

Forgalomkorlátozásra és rendőri irányításra kell számítani a temetők környékén október 31. és november 3. között - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón hétfőn. Óberling József közöle, a rendőrség idén is a polgárőrséggel közösen segíti a közlekedést, és vigyáz a látogatók biztonságára.

A temetők környékén fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők csütörtöktől, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul, de a közlekedési szabályok megszegői ellen is fellépnek. Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta, ezekben a napokban a rendőrség a közutak kezelőivel egyetértésben számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, illetve esetenként forgalomkorlátozást rendel el. A nagyobb temetők környékén kikapcsolják a jelzőlámpákat és rendőrök irányítják a forgalmat. A rendőri vezető ezért arra kérte az autósokat, hogy ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról.

Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztálynak vezetője felhívta a figyelmet, hogy ilyenkor gyakrabban előforduló bűncselekmények a gépkocsi feltörések és zseblopások. Otthonról csak a legfontosabb dolgokat vigyék magukkal a temetőbe, kézi táska helyett az értékeket inkább ruha alatt helyezzék el – javasolta a rendőr alezredes. Fontosnak nevezte, hogy az autók ajtaját és ablakait mindig zárják le, illetve ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot és értéket a gépkocsiban. A csomagokat a temetőkben sem szabad őrizetlenül, a sírokon hagyni – emelte ki.

Ha problémát észlelnek, akkor keressék a rendőröket, polgárőröket, amennyiben pedig észlelték, hogy feltörték vagy ellopták járművüket, mielőtt bármihez hozzáérnének, értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 központi telefonszámon. Németh Ágnes kérdésünkre elmondta, ilyenkor nem nő a bűncselekmények száma, de áttevődik az elkövetés helye a zsúfolt temetőkre vagy a magára hagyott lakásokra.

Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke közölte, hogy az ország egész területén fokozott járműszolgálatot látnak el, a rendőrökkel közösen és önállóan is látnak el szolgálatot. Hozzátette, elsősorban a parkolók biztonságára és a látogatókra figyelnek majd, de járőröznek a településeken is, hiszen ilyenkor sok családi ház marad őrizetlenül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben