Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Február 07. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Február 15-ig nyújthatják be pályázataikat a civil szervezetek

Február 15-ig nyújthatják be pályázataikat a civil szervezetek

Február 4-én a Városháza Ujváry Termében tartotta a helyi Civil Tanács az idei első fórumát, melyen a városban működő társadalmi szervezetek képviselői nagy számban vettek részt.

A jelenlévők gyertyagyújtással és egy perces néma felállással emlékeztek meg a január 27-én 70 éves korában váratlanul elhunyt Király Gáborról, aki az elmúlt évtizedekben számos közéleti szerepet vállalt: volt önkormányzati képviselő, több dombóvári társadalmi szervezetben - többek között a Polgárőrségben és Kertbarátok Egyesületében - vezetői tisztséget töltött be és korábban négy esztendőn keresztül a Civil Tanács tagjaként is tevékenykedett.

Az összejövetelen Szabó Loránd polgármester arról beszélt, hogy a HACS Egyesület által az Európai Uniótól elnyert 400 millió forintos forrás több mint felét a település közösség-építését szolgáló infrastrukturális fejlesztésekre és programokra lehet felhasználni. Az önkormányzati vezető kiemelte azt, hogy az említett célok megvalósítására már most több pályázati igény érkezett, mint a szétosztandó keretösszeg.
A Civil Tanács elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a város honlapján olvasható az a felhívás, mely az önkormányzat idei civil keretéből történő támogatás igénylésének módjáról és menetéről ad tájékoztatást. A helyi társadalmi szervezetek február 15-ig nyújthatják be pályázataikat a pénz elnyerésére.
- Az elbírálásánál nem az a lényeg, hogy egy-egy civil szervezet milyen programokat kínál a saját tagsága számára, hanem a fő szempont az, hogy azokba miként vonja be a település többi lakóját - hangsúlyozta Bódogné Pethes Janka.
A fórumon elhangzott még, hogy a Civil Tanács idén is megszervezi két olyan rendezvényét, mely a társadalmi szervezet körében az elmúlt évek során nagy népszerűségre tett szert. Az egyik ilyen a főzőversennyel egybekötött Családi Nap, aminek az időpontját június közepére tervezik. A másik pedig a szeretet ünnepe előtti Civil Karácsony, melyen a helyi közösségeket kiemelkedő színvonalú tevékenységükkel segítők elismerésére szolgáló Civil Díjakat is át fogják adni.

Címkék: Civil Tanács

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.