Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 02. 18:54, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Fehérvári Tamás nyílt levele Tolna megye valamennyi polgármesteréhez

Fehérvári Tamás nyílt levele Tolna megye valamennyi polgármesteréhez

Közismert és tudományos tény, hogy a jelen század egyik legsúlyosabb problémájával állunk szemben: az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezéssel.

NYÍLT LEVÉL
TOLNA MEGYE VALAMENNYI POLGÁRMESTERÉHEZ


Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!

Közismert és tudományos tény, hogy a jelen század egyik legsúlyosabb problémájával állunk szemben: az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezéssel. Az elmúlt bő évszázadban bekövetkezett fejlődés számos olyan káros mellékhatást is eredményezett, amely nem csupán országokat érintő probléma, hanem mindannyiunkat és a jövő generációt veszélyeztető, globális mértékű kihívás is.
A klímaváltozás világméretű megoldást igényel. A globális felmelegedés megfékezésének érdekében, hat évvel ezelőtt Koppenhágában próbáltak megegyezni a világ vezetői, eredménytelenül. Decemberben Párizsban tartják meg azt a klímacsúcsot, amelyen sorsfordító döntésre kerülhet sor, amennyiben széleskörű együttműködést és összefogást tanúsítanak a világ polgárai, összesen egymilliárdan.
Magyarországon Dr. Áder János Köztársasági Elnök Úr karolta fel Al Gore, egykori Nobel-díjas amerikai alelnök kezdeményezését, amelynek célja, hogy a párizsi csúcsig összesen egymilliárd ember támogassa a klímaváltozás elleni küzdelmet. Célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a magyar polgárok is felemeljék hangjukat, és a lehető legszélesebb körben csatlakozzanak a felelős, környezettudatos emberek táborához.
A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökeként, magam is hangsúlyos, ha nem az egyik legfontosabb kérdésnek tartom a természet megóvását. Személyes felelősségemnek érzem, hogy elősegítsem gyönyörű környezetünk megőrzését a jövő generáció számára, éppen ezért csatlakoztam azokhoz, akik cselekvésre szólítják fel a világ vezetőit.
Mint a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Közgyűlésének elnöke, javaslatot tettem legutóbbi ülésünkön, hogy a Szövetség támogassa Köztársasági Elnök Úr kezdeményezését. Valamennyi megyei közgyűlés elnöke úgy döntött, hogy a lehető legszélesebb körben megismerteti e felhívást a megyékben élő emberekkel.
Ennek tükrében kérem Önt is, tekintse közös ügyünknek a klímaváltozás elleni harcot, és szíveskedjék a településén élő embereket tájékoztatni e felhívásról. A kampányhoz csatlakozni és minden további információt elérni a www.elobolygonk.hu internetes oldalon lehetséges.
Hiszem, hogy az összefogás eredményre vezeti e missziót, hiszen a Tolna megyei emberek fontosnak tartják közös kincseink védelmét, és képesek példásan cselekedni egymásért, a környezetükért, közös jövőnkért.
Segítő együttműködését hálásan köszönöm, értékmegőrző és közösséget gyarapító munkájához sok sikert kívánok!

Szekszárd, 2015. június 2.

Tisztelettel és köszönettel:

Fehérvári Tamás
elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.