Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Február 05. 13:12, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Feltűzték a HEMI végzőseinek a búcsúszalagokat

Feltűzték a HEMI végzőseinek a búcsúszalagokat

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának szalagtűző ünnepségét február 1-jén tartották az oktatási intézmény diákokkal, szülőkkel és tanárokkal telt sportcsarnokában.

Szűcs Antal Gábor gitáros zenéjére vonult be az idén végző 124 tanuló osztályfőnökeik kíséretében a létesítmény küzdőterére, ahol a szakmunkás- és érettségi vizsgát tevők nevében Ignácz Kornél búcsúzott társaitól és pedagógusaitól, majd műsort adtak a fiatalok.
- Szalagavatónk a tanárok és a diákok együtt töltött éveinek az eszenciája - mondta köszöntőjében Bükösdi Olga, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának tagintézmény-vezetője. - Megmutat rólunk, belőlünk sok mindent: az elmúlt három, illetve öt esztendőt, az együtt töltött közös órák, napok, hónapok örömeit és keserveit, kérdéseit és válaszait egyaránt.
A beszéd elhangzása után előbb a középfokú oktatási intézmény vezetői kapták meg a végzősöktől a búcsúszalagokat, majd az osztályfőnökök tűzték fel diákjaik ruhájára az őket a többi fiataltól megkülönböztető jelzést.
A Veszprémi Petőfi Színház jelenlévő igazgatójának is járt a szalag az elmúlt hónapok diákokkal és pedagógusokkal közös eredményes munkájának - a nemrégiben bemutatott „Tanár úr kérem” című színdarabnak - az elismeréseként.
- Az a jó, ha az ember nemcsak azt tanulja meg az iskolában, amit az oktatási intézmény elvár tőle, hanem elsajátítja a szavak fűszerével ízesíteni a nyelvet is. Mert akármit mondanak is mások, a szavak ereje képes megváltoztatni ezt a világot - engedte útjára gondolataival a végzősöket Oberfrank Pál.
Meglepetés-vendégként Zalatnay Sarolta lépett színpadra, aki a HEMI Band kíséretében általa énekelt retro slágerekkel fokozta a rendezvény hangulatát. Az ünnepség zárásaként minden végzős osztály előadta saját szalagavató táncát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.