Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 11. 09:03, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Ferjáncz Andris a Bal egyben, az Ózdi Rallysprinten

Ferjáncz Andris a Bal egyben, az Ózdi Rallysprinten

Beszélgetés Ferjáncz Andrással az Ózd rallysprint előtt.

Eddig hol láthattak téged versenyezni?
- 2006, 2007- ben teljes szezont versenyeztem a navigátor ülésben Zsembery Barnával a Magyar Historic Rally Bajnokság keretein belül. 2008 és 2009-ben pedig megfordultam Gáll Csaba és Demjén Martin mellett, valamint teszteltem többféle autót (Renault, Suzuki, Mitsubishi) a "bal 1-ben" ülve, de sajnos élesben egyenlőre nem sikerült megmérettetni magam.



Most egy Mitsubishi EVO VI.-tal indulsz a hétvégi Rallysprint versenyen. Azzal is teszteltél a múltkor Kiskunlacházán. Hogy értékeled a tesztet?
- Igen, jelen állás szerint az északi régió RallySprint versenyein tervezzük a rajthoz állást egy Evo VI-os Mitsubishivel. A Kiskunlacházi FRT versenyt teljes mértékben az ismerkedésnek szenteltük az autóval, valamint az első közös "rohamunk" volt navigátorommal Ungvárszki Milánnal. Próbálgattuk az autó határait, igyekeztünk belakni, valamint szokni a sebességet. Milán egy Ladából ült át mellém navigálni, nekem pedig még nincs sok tapasztalatom 4 kerék meghajtású turbós versenyautóval, úgyhogy nem kevés meglepetést okozott számunkra az Evo még ezen az épített versenypályán is. A beállításokkal nem igazából foglalkoztunk, mert optimálisak voltak a lacházi betonra.Első találkozásom volt a szerviz csapattal is, akik maximálisan kiszolgáltak bennünket, amit ezúton is köszönök nekik, szuper volt a hangulat és úgy érzem elfogadtak és befogadtak minket.



Miképpen készülsz fel erre a versenyre? Ismered-e ezeket a pályákat?
- Április 9.- én megvolt az első tesztünk Bódvalenke - Viszló között, ahova ellátogatott; Spitzmüller "Spici" Csaba is, akivel közösen állítottuk be az autót és itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy boldogan elújságoljam: Spici egész évben egyfajta mentori szerepet fog betölteni mellettünk. Spici is és én is úgy érezzük, hogy maximálisan jól sikerült a teszt, szuper az autó beállítása és teljes biztonsággal nekivághatunk az ózdi futamnak. Az elmúlt hetekben rengeteg időt töltöttem Milánnal, a navigátorommal, jártuk az ismert ralipályákat és tréningeztünk, próbáltunk kialakítani egy optimális itinert (ez szerintem sikerült is, bár hozzá kell tennem, hogy mikor a versenyautóban ülünk egy teljesen más dimenzió nyílik meg előttünk), ami passzol a Mitsubishi hihetetlenül nagy tempójához. Fizikailag azt gondolom, hogy maximálisan felkészült vagyok bármely versenyre, mivel heti 8 edzésem van, szóval a kondíciómat 100%- os-nak tekintem. A Királdi pálya pedig nem ismeretlen számomra, mert már autóztam rajta, bár akkor még a jobb oldalon ülve.



Édesapádtól, Ferjáncz Attilától milyen instrukciókat kérsz vagy kapsz ezen verseny előtt?
- "Ésszel!!". Hangzott el az első és talán a legfontosabb mondat a szájából. Apu rengeteget segít az autó kezelésével kapcsolatban, nagyon fontosnak tartja az "íven autózást", a kigyorsításokat és a féktávokat. Egy biztonságos, de gyors tempót javasol a saját ritmusunk szerint. Nyomatékosította bennem, hogy a Ferjáncz név miatt semmiféle megfelelési kényszer ne legyen bennem, vagy rajtam, egyenlőre semmilyen elvárásokkal ne törődjek, az építő jellegű kritikákat hallgassam meg és igyekezzek mások hibájából tanulni.

A 2013-as Rallys céljaidról mesélj légy szíves.
- Mindenképpen hosszú távú, több éves terveink vannak. A 2013-as első évet tanulóévnek szánjuk, bár elárulhatom, nagyon bízok abban, hogy az abszolút 10-ben sikerül majd végeznünk a 2013. évi ARK Sprint Bajnokság év végi összetett értékelésében.
Később szeretnénk feljebb lépni rally túrába, de természetesen cél a rally 1.



Szeretném megköszönni a sok- sok segítséget és biztatást: édesapámnak, Juhász Csabinak, Szántó Szabinak, Spicinek, a szervizcsapatnak, a barátaimnak és természetesen a szponzoraimnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.