Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Augusztus 06. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Fokozódik a kánikula a héten

Fokozódik a kánikula a héten

A következő napokban fokozódik a kánikula, akár 36 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Sok napsütés várható, de a héten is lehetnek záporok, zivatarok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. A tartós hőség miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést. Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint hétfőn a többórás napsütés mellett elszórtan, egyre inkább az ország keleti és déli felén fordulhat elő zápor, zivatar. Csak zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 18-22, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Kedden a sok napsütés mellett elsősorban a Dunántúlon helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is sok lesz napsütés, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet szerdán 17-22, csütörtökön 18-23 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 31-36, csütörtökön 32-36 fok között alakulnak.

Pénteken is jellemzően napos idő várható. Zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között alakul.

Szombaton keleten több, nyugaton kevesebb napsütés várható. A Dunántúlon több helyen, keleten elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 27-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos idő lesz, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: hőség, kánikula, meleg, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során