Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 27. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forgalomkorlátozás Tolna megyében

Forgalomkorlátozás Tolna megyében

Az Útinform legfrissebb tájékoztatása alapján a 61-es és 65-ös főutak Tolna megyei teljes útszakaszán ma reggel 5.30-tól átmenetileg korlátozták a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

Időjárás:

Az éjszaka folyamán az ország nyugati és déli részén helyenként öt-tíz centiméter friss hó hullott, a meteorológiai előrejelzések szerint napközben további, hasonló mennyiségű csapadékra lehet számítani. Hófúvás miatt Zala és Vas megyében másodfokú (narancs) riasztást adtak ki. A télies időjárás elsősorban a Dunántúlt érinti, de az ország más részein is előfordulhatnak rendkívüli időjárási helyzetek.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több alsóbb rendű utat le kellett zárni, de egyik megyében sincs elzárt, vagy megközelíthetetlen település. Tolna megyében a 61-es és a 65-ös, Veszprém megyében pedig a 82-es főúton súlykorlátozást vezettek be, a 7,5 tonnás járművek ezeken a szakaszokon nem közlekedhetnek. A horvát hatóságok Barcs és Letenye határátkelőkön nem engedik át a tehergépjárműveket. A közműellátásban sehol nincs zavar. Amennyiben valahol a fűtést érintően huzamosabb ideig tartó szolgáltatás-kiesés lenne, az önkormányzat és a katasztrófavédelem melegedőhelyet nyit meg.

Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra, lezárt útszakaszokra és csökkent látótávolságra kell készülni. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont. Arra is fel kell készülni, hogy az autó elakadhat, ezért hasznos lehet egy plusz kabát az autóban. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról ahttp://met.hu/címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, ahttp://utinform.hu/-n olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.