Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 23. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Gunarasi lakossági fórum

Gunarasi lakossági fórum

A városhoz tartozó gunarasi üdülőtelep közel száz ingatlan-tulajdonosa fogadta el a települési önkormányzat invitálását arra a május 19-i fórumra, amit a Camping Étteremben tartottak.

Szabó Loránd polgármester tájékoztatójában arról beszélt, hogy az képviselő-testület döntése értelmében a város önkormányzata a többségi tulajdonosnak eladta a Gunaras Zrt-ben lévő részvényeit egy kivételével. Tette ezt azért, mert kisebbségben lévőként nem tudta érvényesíteni az akaratát a gazdasági társaság döntéseiben, a cégben jelképesen maradva viszont hozzájut azokhoz az információkhoz, melyek a fürdővel kapcsolatban fontosak a számára.

A tavaly Magyarország 33. gyógyhelyévé minősített Gunarason május 22-től egy főállású üdülőtelepi gondok fog az önkormányzat alkalmazásában tevékenykedni, akinek a feladata a közterületek rendben tartása lesz.

A képviselő-testület vezetője arról is beszámolt, hogy a nyári idegenforgalmi szezon elejére elkészül a Fürdő utcában az a térkövezett sétány, ami a kerékpárosok és a gyalogosak egymás melletti biztonságos közlekedését fogja szolgálni.
A strandfürdőben új burkolatot kapott az ugrálómedence és a járdák egy része is megújult, a csónakázó tó közepén kialakított Szent Vendel-szigeten pedig vendéglátóegység kezdi meg a működését.
A szelfipont közelébe szép virágtartó ládákat helyeztek ki.
A Madársisak-ösvényt ismét alkalmassá tették nordic walkingozásra, futásra és sétálásra. Hamarosan három térfigyelő kamerát szerelnek fel a közbiztonság további javítása és az illegális szemétlerakók megfékezése érdekében.
A várost az üdülőteleppel összekötő kerékpárút mellé júniusban újabb négy - napenergiával működő - kandelábert állítanak fel.

A fórum résztvevői a hulladék-szállítással, a közterületek és a magántulajdonban lévő ingatlanok karbantartási kötelezettségével, valamint a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos kérdéseiket tették fel az említett ügyekben illetékeseknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.