Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 14. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: Facebook

Győzelemmel zárta búcsúversenyét Czukor Zoltán

Győzelemmel zárta búcsúversenyét Czukor Zoltán

Bár a tervezett korosztályos világcsúcstól elmaradt, hősies küzdelemben utasította maga mögé ellenfeleit az 55 éves Czukor Zoltán a pályafutását lezáró 100 kilométeres búcsúversenyen.

A dombóvári Szuhay Sportcenrum létesítményvezető-helyettese augusztus 12-én szülővárosában, Komlón akasztotta szögre véglegesen a gyaloglócipőit.

Legendás versenyzőkből álló minimezőny állt rajtvonal mögé a háromszoros olimpikon, ötszörös világbajnoki résztvevő, sokszoros magyar bajnok, ötvenháromszoros válogatott, több extrém hosszúságú gyaloglóverseny győztesének, Czukor Zoltánnak a búcsúversenyén. Ott volt a távgyaloglás legendája, az orosz Dimitrij Oszipov, aki ráadásul a megmérettetés napján lett 52 éves. Eljött a női szenior világversenyek rendszeres dobogósa, a francia Claudine Anxionnat, valamint a több mint 800 ultragyalogló versenyen elindult honfitársa, az ugyancsak gallföldön élő Emannuel Tardi. Legfiatalabb résztvevőként a riói olimpikon, Srp Miklós próbálta hozzásegíteni a győzelemhez és a korosztályos világcsúcshoz a versenysporttól 42 év után ezalkalommal elköszönő gyaloglót.

A belvárosban kialakított 730 méter hosszú pályának reggel hét órakor Czukor Zoltán és Srp Miklós vágott neki legnagyobb lendülettel. Ők ketten hamar körelőnyt szereztek, majd fokozatosan tovább növelték előnyüket riválisaikkal szemben. A terveknek megfelelően az erős iramot diktáló „nyúl” 25 kilométernél kiszállt a mezőnyből és mivel a második helyen haladó Dimitrij Oszipov továbbra is négy-öt körös hátrányban volt, így Czukor Zoltánnak leginkább az irgalmatlan - 36 fokos - hőséggel kellett megküzdenie. Az első krízis 50 kilométernél jött el nála, majd újabb 25 kilométer megtételét követően világossá vált számára az, hogy a rettenetes kánikulában az áhított korosztályos világcsúcs nem jön össze, így új célként a verseny megnyerését tűzte ki. Bár ezidőtájt korábbi és mostani legnagyobb ellenfele az addigiaknál magasabb fokozatba kapcsolt, Czukor Zoltán fáradtságát és önmagát is legyőzve tartotta az előnyét Dimitrij Oszipovval szemben. Épp jókor jött a Dombóvári Zöldküllő Egyesület néhány tagjának hangos bíztatása, ők lakóhelyükről kerékpárral tekertek el az egykori bányászvárosba, hogy tisztelegjenek a nagyszerű sportember előtt. Czukor Zoltánhoz időközben csatlakozott közel 60 amatőr gyalogló - köztük számos dombóvári -, akiknek a támogatásával hősiesen küzdött és végül 11 óra 10 perc 43 másodperces idővel teljesítette a 137 körös megmérettetést.

Az eredményhirdetésnél Polics József, Komló polgármestere adta át a jól megérdemelt díjakat a győztesnek, az ezüstérmet kiérdemlő orosz gyaloglónak, valamint a harmadikként célba érő női és a negyedik helyen végző francia résztvevőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.