Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 04. 10:00, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Hamarosan jön George Clooney és Matt Damon új filmje - VIDEÓVAL

Hamarosan jön George Clooney és Matt Damon új filmje - VIDEÓVAL

A Suburbicon az amerikai premierrel egy időben érkezik hazánkba

George Clooney a neki szánt főszerepet átadta, és inkább rendezőként vetette bele magát az ősszel debütáló Suburbiconba. A Coen-fivérekkel közös alkotás első trailere még csak a napokban látott napvilágot, de a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik a filmet. A szereplőgárda ehhez jó eséllyel hozzá is segítheti a thrillert: Matt Damon mellett Julianne Moore és Oscar Isaac alakítják a főbb karaktereket.

„Izgalmas, rendkívül vicces és sötét komédia, amelynek cselekményében átlagemberek rossz döntéseinek sorozatát követhetjük végig” – így jellemezte George Clooney legújabb rendezését, a Suburbicon című filmet. A főszerepeket játszó színészek egytől-egyig szuperlatívuszokban nyilatkoznak Clooney rendezői munkájáról, Damon a CinemaConon egyenesen azt mondta: bármikor, bármilyen körülmények között szívesen dolgozik vele. Nyilvánvalóan nem a levegőbe beszélt, hiszen ez a mostani már a hetedik közös projektjük. Julianne Moore a színész-rendező méltatásához azt is hozzátette, ha úgy menedzseli majd az ikrekkel járó szülői feladatokat, mint ahogy a filmjeit, csodálatos apuka válik belőle.

A Suburbicon eredeti forgatókönyvét a Coen-fivérek bő 20 éve kezdték el kidolgozni, de a gyártás akkor nem tudott megvalósulni. 2005-ben aztán ugyan elkezdődtek a munkálatok, a sztorit ekkor kicsit agresszívabbá tették és a történetet áthelyezték 1959-be, a megvalósítás ideje azonban csak nemrégiben érkezhetett el. A Coen-fivérek a főszerepet eredetileg George Clooney-nak szánták, akárcsak legutóbb az Ave, Cézár! esetében, de mivel az Oscar-díjas színész (saját bevallása szerint) az utóbbi időben szívesebben áll a kamera másik oldalára, a lehetőséget átadta a Star Wars: Az ébredő Erőben, a Drive-ban és az Ex Machinában is remekelő Oscar Isaacnek.

A szatirikus thriller cselekménye egy kitalált kisvárosban játszódik, éppen olyanban, mint amilyenből eredetileg Matt Damon is származik. Itt éli idilli, majd kisvártatva rémálommá változó életét a Lodge család. A családfő az otthonát érő betörést követően kénytelen megismerkedni a város sötét, árulásban, csalásban és erőszakban bővelkedő oldalával, és ezzel egy időben meg kell harcolnia szerettei biztonságáért is.

A film vitathatatlanul magán hordozza minden alkotó kézjegyét, így például a Coen-fivérektől megszokott abszurd, morbid és igencsak véres fordulatokat, és a Clooney-ra jellemző kiváló színészválasztást. Az alkotás a Velencei- és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválokon kerül a szakemberek elé, majd az amerikai mozikkal egyidőben, október 27-én debütál a magyar nagyközönség előtt. Hazánkban a Cinetel forgalmazza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.