Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 08. 08:09, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Harminc éves a dombóvári tűzoltólaktanya

Harminc éves a dombóvári tűzoltólaktanya

A Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság múlt héten tartotta nyugdíjas találkozóját, melynek alkalmából a tűzoltólaktanya építésének harmincadik évfordulójáról is megemlékeztek.

A jeles évforduló alkalmából dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató tárgyjutalom elismerésben részesítette Szimon János nyugalmazott tűzoltó alezredest, aki a laktanya átadásának idején volt a dombóvári tűzoltóság parancsnoka. A rendezvény résztvevői egy rövid ünnepi műsort követően a Szabó Bence által összeállított, a laktanya építéséről szóló kisfilmet is megtekintették.

A dombóvári tűzoltók mindig is maguknak érezték a feladatot, és az elmúlt harminc év során folyamatosan karbantartották, szépítették, fejlesztették második otthonukat és környezetét. Idén a laktanya tetőszerkezetét, a konditermet és egyes helyiségeket újították fel, 2014-ben pedig az udvarban állítottak fel kondicionáló eszközöket, melyet rendszeresen használnak fizikai erőnlétük karbantartása érdekében.

Az évforduló arra is alkalmat adott, hogy megemlékezzenek Thész Antalról, aki rövid, tragikus véget ért élete során az egykori ódombóvári önkéntes tűzoltó egyesület meghatározó egyénisége volt, már egészen fiatal korától kezdve nagy érdeklődést mutatott a tűzoltói hivatás iránt. Tevékenységéről Csöglei Pista bácsi „Fejezet a dombóvári tűzoltóság 125 éves történetéből” című kötetében is megemlékezett. Thész Antal családja az ünnepségen egy festményt és egy Minimax tűzoltókészüléket ajánlott fel a Dombóvári Hivatásos Tűzoltóságnak.

A nyugdíjas találkozón közel félszáz egykori kollega és bajtárs jelent meg, ahol köszöntötték a kerek évfordulós születésnapjukat ünneplőket, majd a közös ebédet követően estébe nyúló, jó hangulatú beszélgetések során emlékeztek meg a régi szép időkről, az együtt töltött szolgálatokról, az emlékezetes beavatkozásokról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.