Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 11. 09:24, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három országos rádiónak van milliós napi hallgatótábora

Három országos rádiónak van milliós napi hallgatótábora

Három országos rádiónak, a Retro Rádiónak, a Petőfi Rádiónak és a Kossuth Rádiónak van milliós napi hallgatótábora

- olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken nyilvánosságra hozott - az első negyedéves hallgatottsági adatokat tartalmazó - összefoglalójából.

Az NMHH adatai szerint naponta csaknem 5,8 millióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót, ez azt jelenti, hogy országosan a 15 éves vagy idősebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 87 százaléka hetente rádiózik - áll az összefoglalóban.

Egy átlagos napot alapul véve országosan a legtöbben, 1,5 millióan a Retro Rádiót hallgatják, azt követi a Petőfi Rádió 1,3 milliós, majd a Kossuth Rádió 1,1 milliós hallgatótáborával. A negyedik a Rádió 1, amelynek átlagos napi közönsége 949 ezer.

Az ötödik helyen a Dankó Rádió áll 284 ezres hallgatótáborával, amelyet a Bartók Rádió követ napi 80 ezer hallgatóval. Az InfoRádiónak 55 ezres közönsége van, a Jazzy Rádió 31 ezer, a Duna World 11 ezer hallgatót tudhat magáénak, csakúgy, mint a Tilos Rádió.

A fővárosban a 15 éves vagy idősebb lakosság 62 százaléka naponta, 84 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. Budapesten a legnagyobb átlagos napi hallgatószám alapján 190 ezres közönségtáborával a Rádió 1, illetve a Retro Rádió vezet, harmadik helyen pedig (173 ezres hallgatószámmal) a Kossuth Rádió áll, a negyedik pedig a Petőfi Rádió, 121 ezer hallgatóval. Az InfoRádió napi elérése 34 ezer, a Dankó Rádióé 28 ezer, a Jazzy Rádióé 20 ezer fő. Napi 15 ezer hallgatóhoz szól a Bartók Rádió, a Tilos Rádió pedig hatezerhez.

Az országos, a fővárosi és a megyei jogú városi rádiókelső negyedévi részletes hallgatottsági eredményei a hatóság honlapján, a Kutatások menüpontban böngészhetők, ugyanott megtalálhatók a felmérés korábbi eredményei is.

A rádiók és az ügynökségek korlátlanul férhetnek hozzá a rádiópiaci szakemberek által javasolt módszertan alapján előállított adatokhoz, a nyilvánosság azonban szűkített információkat kap a piaci szereplők gazdasági érdekeinek védelmében - írták.

Címkék: hallgatottság, rádió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során