Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Február 04. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Három pályázattal összesen kétmillió forint támogatást nyert a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ

Három pályázattal összesen kétmillió forint támogatást nyert a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ

A Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény még 2020. őszén több pályázatot is benyújtott a Nemzeti Kulturális Alaphoz,

a támogatásra érdemesnek talált rendezvényekről, szakmai munkáról az elmúlt napokban kaptak értesítést.

Múltunk ezer ablaküvege… Tisztelgés Koncz András (1903-1975) fényképész munkássága előtt című kiállítás megrendezésére nyolcszázezer forint forrást biztosít az NKA.
2020-ban Zircher György vállalkozó Koncz András (1903-1975) dombóvári fényképész hagyatékát képező tárgyakat, dokumentumokat adományozott a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek.
A pályázat lehetőséget ad, Koncz András fényképész munkásságának bemutatására, személyes tárgyak, dokumentumok, továbbá meghatározott tematika alapján válogatott fotók megjelenítésével, valamint a második világháborút megelőző évek, a háborús évek polgárainak, „arcainak”, közösségeinek-, ezen keresztül a nagyközség életének bemutatására, eddig nem látott jeles személyekről, eseményekről készült fotók közlésével.
Állományvédelmi, restaurálási tevékenységhez szükséges szakmai anyagok és eszközök beszerzésére nyolcszázezer forint nyert az intézmény. A pályázatból a gyűjtemény munkatársai a Koncz hagyaték jelenős részét képező műanyag- és üvegnegatívok, valamint Bencze Ferenc (1912-1978) és Bencze József (1914-1987) gazdálkodók eszközkészletének állományvédelmét szeretné elvégezni.

Irodalom egy életen át címmel kortárs irodalmi rendezvények megvalósítására 400.000 Ft támogatásban részesül a könyvtár és a helytörténeti gyűjtemény, melyből az óvodásoktól az idős korúakig minden korosztályt átölelő programsorozatot terveznek a könyvtár munkatársai kortárs írók közreműködésével, író-olvasó találkozók keretén belül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!