Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Február 24. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: www.nvdaily.com

Hat új tűzoltó kezdi meg szolgálatait Dombóváron

Hat új tűzoltó kezdi meg szolgálatait Dombóváron

Hétfőtől Tolna megyében tizenegy új tűzoltó kezdi meg szolgálatait, hatan Dombóváron, öten Pakson állnak szolgálatba.

Az egyenruha erőt és tartást ad, az egyenruhát szolgálni mindig kiemelkedő felelősséggel jár - Így fogalmazott a miniszterelnök azon a budapesti rendezvényen, ahol ezernégyszázan, a rendőrség, a Készenléti Rendőrség, illetve a katasztrófavédelem állományának leendő tagjai tettek tiszthelyettesi esküt.

A SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ csarnokába először a Készenléti Rendőrség és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara zenei kíséretével a csapatzászlók és a díszegység vonult be, majd következtek az esküt tévő tiszthelyettesek nyolc században, századonként három szakaszban. A sort a Készenléti Rendőrség százhuszonegy tiszthelyettese nyitotta, majd a katasztrófavédelem állományába kerülő százhetvenhat tűzoltó következett, utánuk ezeregyszáz rendőr vonult be. Mindezek után az elöljárók, meghívott vendégek foglalták el helyüket a dísztribünön, köztük Pintér Sándor belügyminiszter, a tárca államtitkárai, a honvéd vezérkar főnöke, a rendőrség országos és területi vezetői, a katasztrófavédelem képviseletében pedig dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, két helyettese, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos főfelügyelői, szolgálatvezetői, hivatalvezetője, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és az oktatási intézmények vezetői. A miniszterelnököt Farkas Gyula rendőr alezredes, a díszegység parancsnoka fogadta és adta be neki a jelentést.

A Himnusz elhangzása után a tiszthelyettesek ünnepélyesen esküt tettek, amelynek szövegét Vörös Roland rendőr őrmester olvasta elő.

A frissen esküt tett állományt Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte. Ünnepi beszédében a kormányfő úgy fogalmazott, minden ember életében az egyik legfontosabb nap, amikor végre megkezdheti azt a szolgálatot, amelynek betöltését célul tűzte maga elé. Mindazok, akik jelen vannak, folytatta, a rendet, a biztonságot fogják őrizni. Mint mondta, számára mindig felemelő érzés olyan fiatalokat köszönteni, akik az ország egyenruhás szolgálatát választották hivatásul. „Ne felejtsék el: az egyenruha erőt és tartást ad, az egyenruhát szolgálni mindig kiemelkedő felelősséggel jár. A mundér kötelez. Akárki nem viselhet egyenruhát.” – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő beszélt arról is, mekkora utat jár be az, aki a hivatásos pályát választja, hiszen végig kell csinálnia a kiképzést, ki kell alakítania a szellemi és fizikai készségeket, el kell sajátítania a szakmai ismereteket, meg kell felelni a vizsgákon – mindehhez pedig megfontolt, felelős döntések hosszú sora szükséges. Orbán Viktor ehhez a teljesítményhez gratulált nemcsak az előtte felsorakozott tiszthelyetteseknek, hanem elöljáróiknak, tanáraiknak is, de elsősorban a családoknak, hogy sikeresen támogatták a hallgatókat ezen az úton. Erre pedig mindenki büszke lehet.

A kormányfő beszélt a rend, a közbiztonság fontosságáról, emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt a magyar gazdaság mellett e két területen is volt tennivaló. Orbán Viktor kijelentette, mára már a gazdaságban, a rend és a közbiztonság dolgában is jobban áll az ország a korábbinál. A miniszterelnök szólt a rendőrség megerősítéséről, fejlesztéséről. Hozzátette azonban, hogy a megfelelő törvények, a korszerűbb eszközök önmagukban nem hozhattak volna javulást, ha nem párosul hozzájuk hatékonyan működő, jól képzett rendvédelem. Ennek a hatékony rendvédelemnek a teljesítőképességét az mutatta meg igazán, mondta a kormányfő, amikor a rendvédelmi szervek az ország polgáraival összefogva megmentették Magyarországot az évszázad legnagyobb árvízétől. Beszélt arról is, hogy meg kell becsülni a rendvédelmet hivatásként választókat, hogy azok, akik ezt a pályát választották, biztos jövőt lássanak maguk előtt. A miniszterelnök szerint ebben a tekintetben van még mit tenni, de folyamatos az előrehaladás.

Végezetül Orbán Viktor kijelentette, a ma esküt tett tiszthelyettesek méltók lettek egyenruhájuk viselésére és büszkék lehetnek arra, hogy ezt a hivatást választották. „Arra kérem önöket, legyenek példamutatóak, feddhetetlenek és legyenek hűek az esküjükhöz.” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, a felsorakozott állományon is nagymértékben múlik, hogy az országban rend és biztonság legyen.

Az ünnepi beszédet és a Szózat hangjait követően a tiszthelyettesek előbb kivonultak a rendezvény helyszínéről, hogy utána visszatérjenek és díszmenetben haladjanak el a tribünön helyet foglaló elöljárók előtt.

Hétfőtől Tolna megyében tizenegy új tűzoltó kezdi meg szolgálatait, hatan Dombóváron, öten Pakson állnak szolgálatba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.