Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Május 29. 11:56, vasárnap | Helyi

Hivatalosan is átadták a dombóvári kerékpáros pumpapályát

Hivatalosan is átadták a dombóvári kerékpáros pumpapályát

Hivatalos átadóra került sor május 27-én a Gyár utcában létesített pumpapályán.

Pintér Szilárd polgármester beszédében elmondta, fontosnak tartja a testmozgást, s a fiatalok egészséges életmódra való nevelését. A pumpapálya egy remek alkalom az aktív kikapcsolódásra, mely nem jöhetett volna létre az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatása, s a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szakmai segítsége nélkül. Az Országos Bringapark Programban megvalósuló, a fiatalok aktív szabadidős tevékenységét elősegítő projekt összesen 28.994.881 forintból valósult meg, melyre Dombóvár Város Önkormányzata 15.997.381 forint önerőt biztosított költségvetéséből.

Az avató szalagot a polgármesterrel együtt az iskolák képviseletében egy-egy diák vágta át, majd kezdetét vette a bringás, gördeszkás, rolleres bemutató.
A városvezetés célja az, hogy a város minél szélesebb területét vonzóvá tegye a családok és a fiatalok számára is, hiszen ez a beruházás éppúgy a jövőnek is készült, ahogy a jelennek.

Mi is az a pumpapálya? A pumpapálya (angolul “pumptrack”) egy modern közösségi és játszótér. Ha a használója megfelelően pumpál akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta. A pumptrack hullámok és kanyarok egymásutánja. Egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt nyújt élményt amatőröknek és profiknak, használata nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez. – írja a kerekparpalya.hu weboldal.
Pintér Szilárd polgármester hangsúlyozta, kéri, hogy a pályát rendeltetésszerűen, annak környezetét megóvva, s a környék lakosságának nyugalmát megőrizve használják az oda érkező kerékpározni vágyók.

Címkék: kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.