Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Május 08. 16:22, hétfő | Helyi

Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak

Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak

A Dombóvári Szent Lukács Kórház és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) együttműködési megállapodását Dr. Kerekes László igazgató és Czene Attila elnök írta alá Dombóváron.

A Nordic walking mozgásforma bevezetése, népszerűsítése lehetőséget biztosít kórházon belül és szélesebb körben a lakosság egészségügyi állapotának javítására, a mozgáskultúra fejlesztésére – emelte ki az esemény alkalmával a kórház vezetője. Czene Attila magyar olimpiai bajnok úszó Fejér vármegye példáját hívta elő, ahol már negyven különböző helyszínen alkalmazzák a koncepciót sikeresen.

Dr. Fridrik Gábor, a Dombóvári Szent Lukács Kórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa, mint ötletgazda osztotta meg elgondolását, akinek a fejlesztés elindításával egy álma válik valóra. Első körben a kórház közvetlen környezetében terveznek kialakítani egy kisebb területet a mozgásforma gyakorlására, a rehabilitációs potenciál kiaknázása céljából. Majd nyitnának a kollégák felé, akik már lelkesen várják, hogy elsajátítsák a technikákat. Már két gyógytornász elvégezte a tanfolyamot, akik a MASPORT által hozott eszközökkel megkezdhetik az oktatást a közeljövőben.

Dr. Fridrik Gábor osztályvezető főorvos kiemelte, széles körű együttműködés van kialakulóban, hiszen a város vezetése a kezdeményezés mellé állt és több civil és sport szervezet is nyitott a partnerségre. Pintér Szilárd polgármester a Szállásréti-tóra irányította a figyelmet, amely a kórház közvetlen szomszédságában helyezkedik el és kiváló adottságokkal bír. Ezen a helyen egy korábban tervezett projekt mentén 2024. második felében elkezdődhet egy nagyobb beruházás, amely a Nordic walking sportág kedvelőinek is teret adhatna - hívta fel a figyelmet a város vezetője. Így válna mindenki számára elérhetővé és hosszú távon eredményessé a prevenció, a gyógyítás és az utógondozás területén a Nordic walking mozgásforma Dombóváron.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.