Városlista
2019. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Május 15. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Huszonharmadszor túráztak Kovács Béla emlékére

Embert próbáló feladatra vállalkoztak azok, akik elfogadták a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület invitálását a május 4-én huszonharmadszor lebonyolított Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrára.

A szabadidejében a természetjárást egyedül és diákjaival együtt is szívesen űző testnevelő tanár 1994-ben 37 évesen váratlanul meghalt. Ekkor munkahelye - a Gárdonyi Géza Általános Iskola - tantestülete úgy döntött, hogy a tiszteletére gyalogtúrát szervez Pécs és Dombóvár között. Az első sikeres közösségi rendezvényt számos követte, miközben az oktatási intézmény egyházi fenntartásba került és a neve Szent Orsolya Iskolaközpontra változott. Ez azonban semmit sem változtatott az évenkénti nagy érdeklődéssel kísért programon, számos alkalommal fordult elő az, hogy többszázan indultak el a Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúrán.

A szervezést a pedagógusoktól 2014-ben a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület vette át, mely idén is a jól megszokott starthelyre - a misinatetői tv-toronyhoz - várta az indulókat. Onnan rajtolt el az 50 fős mezőny, melynek tagjai a sípályán való leereszkedést követően nekivágtak a 42 kilométeres távnak. Útjuk dombokon, völgyeken, vízpartokon, erdőkön, ligeteken, réteken, mezőkön át ösvényeken és földesutakon vezetett. A gyaloglás nehézségét ezúttal az adta, hogy a túra napja előtti éjszakán kiadós eső hullott, mely alaposan feláztatta a talajt, így sok helyen sárban csúszkálva kellett haladniuk a résztvevőknek.

Közülük voltak olyanok, akik 12 kilométert tettek meg Sikondáig. Akadtak, akik 18 kilométer után Mecsekpölöskén fejezték be a túrázást. Mások 31 kilométer teljesítését követően Vásárosdombónál „szálltak ki”. A többség azonban „elcsigázottan” ugyan, de az élménytől remek hangulatba kerülve beért a dombóvári Gesztenye Sörözőben kijelölt célba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.

2019. Május 22. 08:16, szerda | Helyi

Három autó ütközött Kaposszekcsőn

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt a 611-es és a 6519-es számú út kereszteződésében, Kaposszekcső belterületén 2019. május 21-én 15 óra 50 perckor.

2019. Május 22. 08:03, szerda | Helyi

Szabó Zalán Máté Tolna megye legjobbjaként jutott az országos döntőbe

A XXIX. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny megyei döntőjén Szabó Zalán Máté (8.a) képviselte a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolát.

2019. Május 21. 14:11, kedd | Helyi

Beszünteti a termelést a Pasha Kft. dombóvári üzeme

200 fős dombóvári üzeme bezárásáról tájékoztatta a dolgozóit kedden délután a Pasha Kft. vezetősége.