Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 05. 10:42, kedd | PR

Így válassz magadnak tabletet!

Így válassz magadnak tabletet!

Millió márka, elképesztő ütemben fejlődő funkciók és alkalmazások – nem csoda, ha a táblagép választékot látva elbizonytalanodsz. Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak vásárlás előtt!

Annak ellenére, hogy az okostelefonok ma már szinte egyeduralkodók, számos olyan élethelyzet van,ahol egy tablet az igazán praktikus megoldás.Ugyanakkor sok szempontot kell figyelembe venned, hogy jó modellt válassz. Melyik számodra a legjobb méret, a 10 col vagy inkább a 7 col? Milyen operációs rendszer jön szóba, Android, iOS vagy Windows? Milyen teljesítményre van szükséged, kell-e valamilyen plusz kütyü? Ne aggódj, mindez elsőre ijesztő csak, ha végiggondolod, mi mindent fogsz majd csinálni a gépen, már nem is olyan nehéz a döntés.

Munka vagy szórakozás?

Ha laza böngészésre, dokumentumok kezelésére használnád az eszközt, vagy útközben, nyaraláson legújabb e-book-jaidat olvasnád, esetleg zenét hallgatnál, felesleges a legmodernebb, legerősebb, legdrágább verziókat kinézni. Egy egyszerűbb, de megbízható, sokmagos akkumulátorral ellátott tablet hiba nélkül kiszolgálja igényeidet. Más a helyzet, amikor a munkádhoz speciális programot használsz, vagy párhuzamosan sok alkalmazást kell futtatnod az eszközön: itt már sok múlik a processzor teljesítményén, a kijelző felbontásán, és a háttértár kapacitásán. Hidd el, megéri egy-két hónappal tovább gyűjtögetni, és egy erősebb táblagépre beruházni.

Kicsi vagy nagy?

Mindkét méret kategóriának megvannak az előnyei és hátrányai. Ha munkahelyre-egyetemre tömegközlekedve böngészésre, emailezésre használnád a tabletet, válassz, 7 colos kijelző méretet, így géped a zsebedben, kezedben is könnyen elfér. Fél kézzel a metrón kapaszkodva nem praktikus a nagyobb tablet – ahogyan pakolásnál sem. Hidd el, imádni fogod, hogy végre nem a laptopodat kell cipelned, ha elindulsz!



Inkább filmeket néznél, játszanál, fotókat szerkesztenél? A multimédiás és vizuális élvezet minősége a kb. 10 colos táblagépeken a legmagasabb. Csatlakoztatható billentyűzet és ceruza, erősebb processzor, nagyobb memória, akár jobb kamera is elérhető ezekben a változatokban, így fel sem fog tűnni, hogy nem laptopod vagy PC-d van nálad – táblagépeden mindent meg tudsz oldani.

Semmiképp ne felejtsd el

Legyen bármi a kívánságod, pár technikai adottságra mindig érdemes figyelned: ahhoz, hogy új tabletedet sokáig és élvezetesen tudd használni, válassz minél nagyobb kapacitású akkumulátort, ne érd be 8GB belső memória alatt, keress többmagos grafikus kártyával ellátott modellt, illetve győződj meg róla, hogy a processzor minél modernebb és gyorsabb legyen. Így a programok, videók nem fognak szaggatni, akadni, illetve az ormótlan töltőt sem kell magaddal cipelned, és maximálisan kiélvezheted a táblagépek nyújtotta szabadságot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat