Városlista
2019. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Május 13. 10:18, hétfő | Helyi
Forrás: Kardos Attila

Indiáról szólt az idei Maratoni Mindentudó Vásárosdombón

Indiáról szólt az idei Maratoni Mindentudó Vásárosdombón

Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Maratoni Mindentudó elnevezésű egész napos vetélkedő a Baranya és Tolna megye határán fekvő település iskolájában.

A Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola már hagyományosnak mondható nagyszabású rendezvényének az idei évben India volt a témája.

A 8 általános iskolából érkező, felső tagozatos diákokból álló csapatok a misztikus ország történelmével, kultúrájával, gasztronómiájával, képzőművészetével, egyéb szokásaival kapcsolatos feladatok során mérték össze tudásukat a reggeltől estig tartó maratoni versenyen. A programsorozat az iskola auláján kívül az intézmény udvarán és a település több pontján is zajlott. A tárgyi tudás mellett a különféle készségeket, képességeket is próbára tevő érdekes, izgalmas feladatok nagy csatára késztették a résztvevőket.
A házigazdák mellett a dombóvári Szent Orsolya Iskola és József Attila ÁMK, továbbá a mágocsi, sásdi, szászvári, gödrei és egyházaskozári oktatási intézmények képviseltették magukat.
A nagy küzdelem végén a dombóvári Szent Orsolya Iskola diákjai örülhettek a legjobban. Az idei évben ők szerezték meg az első helyet, megelőzve a második helyezett Vásárosdombó, valamint a harmadik Mágocs csapatát.

A rendezvényt a résztvevők és kísérő tanáraik mellett jó néhány vendég megtisztelte jelenlétével és aktív részvételével. A somogyvámosi Krisna-völgyből érkező pedagógusok és gyermekek egy egész feladatblokk lebonyolítását vállalták magukra, akárcsak a Kaposvári Egyetem Pedagógia Karának oktatói és hallgatói. A kisvaszari Napovi óvodapedagógusai, valamint a helyi SZMK tagjai szintén rendkívül aktív szereplői voltak a programnak. Az egyetem tanárai a zsűriben is komoly munkát végeztek, melynek elnöki feladatát Dr. Karakán Béla, a Hegyháti Járási Hivatal vezetője látta el.
A rendezvény vendége volt továbbá Varga Anett, az Oktatási Hivatal munkatársa, Kalapáti Attila Ádám, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója, Illés Tiborné a tankerületi központ gazdasági vezetője, a rendezvény fő támogatójának, a Hungária Takaréknak dombóvári és sásdi fiókvezetői, valamint a komlói Fekete Láng táncegyüttesnek tagjai, akik egy fergeteges műsorral örvendeztették meg a jelenlévőket.

A rendezvény szervezői ezúton is köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta a Maratoni Mindentudó sikeres lebonyolítását, egyben ígérik, hogy jövőre egy újabb, nagyon érdekes és komoly újdonságokat is magában rejtő vetélkedővel várják a résztvevőket.

Kardos Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 22. 10:58, szerda | Helyi

„Ki a mester két keréken?”

Április 25-én Bölcskén rendezték meg a „Ki a mester két keréken?” kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét, ahol a „belvárosis” diákok elméleti és gyakorlati tudásukból adtak számot.

2019. Május 22. 08:16, szerda | Helyi

Három autó ütközött Kaposszekcsőn

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt a 611-es és a 6519-es számú út kereszteződésében, Kaposszekcső belterületén 2019. május 21-én 15 óra 50 perckor.

2019. Május 22. 08:03, szerda | Helyi

Szabó Zalán Máté Tolna megye legjobbjaként jutott az országos döntőbe

A XXIX. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny megyei döntőjén Szabó Zalán Máté (8.a) képviselte a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolát.

2019. Május 21. 14:11, kedd | Helyi

Beszünteti a termelést a Pasha Kft. dombóvári üzeme

200 fős dombóvári üzeme bezárásáról tájékoztatta a dolgozóit kedden délután a Pasha Kft. vezetősége.