Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 30. 10:33, kedd | PR
Forrás: Viessmann Technika Dombóvár Kft.

Ingatlan és infrastrukturális beruházás megkezdése a Viessmann Technika Dombóvár Kft.-nél

Ingatlan és infrastrukturális beruházás megkezdése a Viessmann Technika Dombóvár Kft.-nél

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretében 295 603 712 Ft európai uniós támogatást nyert az „Ipartelepítés” című pályázati kiíráson.

Ingatlan és infrastrukturális beruházás megkezdése a Viessmann Technika Dombóvár Kft.-nél

2012. október 24.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretében 295.603.712 Ft európai uniós támogatást nyert az „Ipartelepítés” című pályázati kiíráson.

A Viessmann Technika Dombóvár Kft. fő tevékenységi köre: különböző típusú kazánok és hőcserélők gyártása. Főbb termékeik: VITOMAX gáz és olajtüzelésű kazánok, ECONOMISEREK, KÖB és a MAWERA típusú biomassza kazánok.
A következő években szilárd-tüzelésű, biomassza kazánok újabb és újabb típusainak gyártását kezdik el Dombóváron. Az új termékek bevezetéséhez és a folyamatos fejlesztéshez infrastrukturális és technológiai feltételek megteremtése szükséges, ezért döntöttek egy nagy volumenű beruházás mellett.

Az „Ipartelepítés” című projekt keretén belül ingatlan és infrastrukturális beruházást hajtanak végre Dombóváron. Két új üzemcsarnokot építenek fel, amelyek közül egyik alapanyagraktárként, másik lemezraktárként funkcionál. Sor kerül a meglévő üzemcsarnok átalakítására és felújítására is. A cég a központi irodaépületet és szociális helyiségeket is korszerűsíti.

A projekt megvalósításával elsődleges céljuk a munkavállalóik számára korszerű munkahelyi környezet biztosítása. A csarnokok felépítése és a meglévő átalakítása új, korszerű gépek működését teszi lehetővé, és ezzel esélyük nyílik új termékek bevezetésére, illetve a gyártási technológia folyamatos fejlesztésére.

Az ingatlan és infrastrukturális beruházás nettó összköltsége 591.207.424 Ft, amelynek 50%-át nyerték el támogatásként az Európai Uniótól.

A projekt megvalósítását 2011 szeptemberében kezdték meg a két új csarnok építésével, mellyel párhuzamosan a meglévő csarnok átalakítása, felújítása is megkezdődött.

A projekt összességében minden dolgozó munkájára, tevékenységére, közlekedésére illetve üzemi szociális ellátására hat. Megteremti a feltételét a forgalom és a termelékenység növekedésének, a partnerek jobb és gyorsabb kiszolgálásának, az export tevékenység bővítésének. Ennek köszönhetően a Viessmann Technika Dombóvár Kft. árbevétele és piaci részesedése növekszik, versenyképessége pedig erősödik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat