Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Március 24. 09:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Ingyenes WIFI-pontok Dombóváron

Ingyenes WIFI-pontok Dombóváron

A hálózat kiépítése március hónapban megtörtént, a Dombóváriak már használhatják a nyilvános WiFi4EU hozzáférési pontokat a város területén.

Az Európai Bizottság által kezdeményezett WiFi4EU pályázat keretében Dombóvár Város Önkormányzata 15 ezer euró értékű utalványt nyert 2019-ben, mely wifi-berendezések telepítésére használhatók fel olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

A támogatási rendszer célja, hogy a helyi lakosság és az ide látogatók kiváló minőségű internet-hozzáféréssel rendelkezzenek a helyi közélet központi helyszínein. Az ingyenes, diszkriminatív feltételektől mentes helyi vezeték nélküli internetkapcsolat várhatóan hozzájárul a digitális szakadék áthidalásához és javítani fogja az olyan online szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyek növelik a helyi közösségek életminőségét azáltal, hogy megkönnyítik a szolgáltatások, például az e-egészségügy és az e-kormányzat elérését, lehetővé teszik a digitális társadalmi befogadásra irányuló új ajánlatok – például számítógépes és internetes kurzusok – létrehozását, valamint előmozdítják a digitális termékek és szolgáltatások terén innovatív helyi kis- és középvállalkozások fejlődését.
Dombóvár Város Önkormányzata a támogatásból megvalósuló nyilvános wifi-hálózat kiépítésére és üzemeltetésére lefolytatott beszerzési eljárás eredményeként szerződést kötött a Tarr Kft-vel.

A hálózat kiépítése március hónapban megtörtént, a Dombóváriak már használhatják a nyilvános WiFi4EU hozzáférési pontokat a város területén az alábbi helyszíneken:
1) Hunyadi téren található Víztorony (1 kültéri)
2) Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium előtti edzőpark az Arany János téren (1 kültéri)
3) A Városháza mellett a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény előtti tér (1 kültéri)
4) A Hunyadi téri buszállomásnak a várakozásra használt területe (min. 1 kültéri)
5) A Szigeterdei közpark játszótere, illetve sportparkja (1 kültéri)
6) A Dombóvári Művelődési Ház (Hunyadi tér 25.), valamint az előtte lévő közterület (4 beltéri és 1 kültéri)
7) A védőnői tanácsadók/gyermekorvosi rendelők váróhelyiségei a Pannónia út 5., a III. utca 35., a Hóvirág u. 1., valamint a Szabadság u. 2. alatti egészségügyi célú ingatlanokban (épületenként 1, összesen 4 beltéri)
8) A Szuhay Sportcentrumban a nagyteremben és kisteremben (2 beltéri)
9) A Szent László Parkban (1 kültéri)
10) A Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Liget Tagóvodájában (1 kültéri)
11) A Szállásréti-tónál (2 kültéri)

A hozzáférési pontokat jelölő táblák kihelyezése folyamatban van.
Kérjük a Dombóváriakat, hogy minél többen csatlakozzanak a hálózathoz, használják a város frekventált pontjain telepítésre került hálózati pontokat, mert a pályázat csak így lehet sikeres.

Címkék: WiFi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.