Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Február 19. 14:38, csütörtök | PR
Forrás: NAV

Inkasszó közös számlákra

Inkasszó közös számlákra

Több számlatulajdonos esetén bármelyik számlatulajdonos tartozása behajtható a közös bankszámláról a tartozással nem rendelkező számlatulajdonos haladéktalan értesítésével.

A NAV a tartozások behajtására többféle módszert alkalmaz. Ezek közül a leggyorsabb és legegyszerűbb a hatósági átutalási megbízás, azaz az inkasszó. Ez azt jelenti, hogy a bankszámlával rendelkező hátralékos adózók esetében az adóhivatal a végrehajtást hatósági átutalási megbízással indítja meg. Ha a számlának más tulajdonosa is van, az inkasszóról őt is értesítik.

A pénzintézet köteles a számlán lévő összegből az inkasszónak megfelelő összeget a végrehajtói letéti számlára átutalni. Ha a bankszámlán szereplő összeg nem, vagy csak részben fedezi a NAV követelését, a pénzintézet a teljesítést kiterjeszti az adós további bankszámlaszerződésére, illetve betétszerződésére vagy takarékbetét-szerződésére.
Korlátlanul vonható végrehajtás alá az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg.
Több számlatulajdonos esetén bármelyik számlatulajdonos tartozása behajtható a közös bankszámláról a tartozással nem rendelkező számlatulajdonos haladéktalan értesítésével. Ez a számlatulajdonos az őt megillető pénz visszafizetésére pert indíthat.
Mivel azzal az információval, hogy a hatósági átutalási megbízással érintett számlának van-e társtulajdonosa, kizárólag a pénzforgalmi szolgáltató rendelkezik, ezért az ő feladata, hogy erről tájékoztassa a végrehajtót és megadja a társtulajdonos adatait az értesítéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.