Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Május 23. 13:26, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: pecsistop.hu

Ismét nyakunkba zúdul az eső

Ismét nyakunkba zúdul az eső

Tolna megyére a felhőszakadás veszélye, és a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

Tizenegy megyére és a fővárosra a felhőszakadás veszélye, hétre - közülük a várható heves zivatarok miatt is - figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: kora estétől előbb elszórtan a nyugati tájakon, majd kelet felé terjedve a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhőszakadás és jégeső kíséretében. Főként a Dunántúl déli, délnyugati részén egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb (akár 2 centiméteresnél is nagyobb) átmérőjű jég kísérhet. A késő esti, éjféli órákban már a középső országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok.
A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet délután 26-30, késő este 16-22 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!