Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Július 03. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tizenhét megyében újraindul a kéményseprés

Tizenhét megyében újraindul a kéményseprés

Július elsején újrakezdte a társasházi sormunkát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

Az ország tizenhét megyéjét – Budapest, Vas és Fejér megye kivételével – átfogó ellátási területen minden olyan társasházban, ahol az éves ellenőrzést március 17-ig nem végezték el, a szervezet kéményseprői megkezdik a lakosság kiértesítését a kéményellenőrzés és -tisztítás új időpontjáról.

A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy támogassa a kéményseprők évente kötelezően, a lakosság körében ingyenesen végzett tűzmegelőző munkáját azzal, hogy az értesítőn megadott napon biztosítják a szakemberek bejutását ingatlanjukba. Az átdolgozott sormunkatervek megyei és települések szerinti bontásban már megtekinthetőek a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon, a 2020. évi új sormunkaterv oldalon.

Az egylakásos ingatlanok tulajdonosai is újra, szabadon választott időpontra igényelhetik égéstermék-elvezetőjük felülvizsgálatát. Az időpont-egyeztetési igények és egyéb kéményseprési ügyek intézése érdekében keressék a katasztrófavédelem kéményseprőit:

  • online – https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat – a megfelelő elektronikus űrlap kitöltésével és elküldésével;
  • e-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címen;
  • postai úton, a levelet a BM OKF GEK részére, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve;
  • telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon a 9-es és 1-es menü kiválasztása után jelentkező ügyintézőnél;
  • személyesen, ügyfélfogadási időben a megyei ellátási csoportok irodáiban;
  • a külföldön tartózkodó állampolgárok pedig a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.