Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 04. 16:28, kedd | Belföld
Forrás: mti

Januártól jelentősen átalakul a béren kívüli juttatások rendszere

Januártól jelentősen átalakul a béren kívüli juttatások rendszere

Januártól jelentősen átalakul a béren kívüli juttatások rendszere, a jogalkotói szándék szerint a kapott juttatások összege a bérek részét képezik majd – mondta Bajusz Dániel adószakértő az M1 aktuális csatornán kedden.

Hozzátette: a jogalkotó megrostálta a jelenlegi juttatásokat, eszerint adómentes maradt az óvodai és a bölcsődei ellátás térítési díja, illetve klasszikus béren kívüli juttatásként a SZÉP-kártya és a sport és kulturális rendezvényekre szóló belépők.

A szakértő kitért arra is, hogy érdemes figyelni a változó adózási feltételeket, mivel a munkáltatók előre hozhatnak bizonyos kifizetéseket, azzal a kockázattal, hogy az évközi munkavállalói felmondás esetén az előre kifizetett összegek elvésznek.

A kockázati biztosítás díjánál van egy átmeneti szabály, miszerint az idén megkötött szerződések alapján fizetett díjakra még 2019. december 31-ig igénybe lehet venni a minimálbér 30 százalékáig terjedő adókedvezményt - hívta fel a figyelmet Bajusz Dániel.

Címkék: bér, juttatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során