Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Február 22. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Júniustól közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között

Júniustól közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között

Június 7-étől közvetlen légi járat indul Budapest és Sanghaj között, a Shanghai Airlines gépei hetente háromszor közlekednek majd a két város között.

A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Air China közvetlen Peking-Budapest járata után Sanghaj a második közvetlen ázsiai célállomás, amely a magyarországi utasok számára is elérhetővé válik.

A Boeing 787-9-es repülőgéppel teljesített járatok hetente háromszor, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek majd. A gépek 285 férőhelyesek lesznek, de az utasok mellett 10 tonna árut is képesek szállítani. Sanghaj átszállási lehetőségeket is biztosít nemcsak sok más fontos kínai belföldi célállomás felé, hanem a Japánba, Dél-Koreába és más délkelet-ázsiai országokba utazók számára is, sőt akár Új-Zéland és Ausztrália felé is.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója közölte, a piackutatások alapján évente legalább nyolcvanezren kívánnak utazni Sanghaj és Budapest között, akik érdeklődni fognak a járat iránt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly novemberben jelentette be, hogy közvetlen járat indul Budapest és Sanghaj között, amelyet a China Eastern Airlines üzemeltet majd. A menetrendi adatbázisok szerint az összeköttetést végül a cég egyik leányvállalata, a Shanghai Airlines repüli majd. A társaság a kínai hatóságoktól négy járat üzemeltetésére kért engedélyt, ebből végül hármat indítottak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti