Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 01. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Somogyi Milán

Kapos folyó: a Kométa Zrt. kisebb, a horgászok nagyobb halpusztulásról adtak számot

Kapos folyó: a Kométa Zrt. kisebb, a horgászok nagyobb halpusztulásról adtak számot

A Kapos folyón jelenleg is pusztulnak a halak - közölte Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hétfőn.

A Kapos folyón jelenleg is pusztulnak a halak - közölte Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke hétfőn, Bódi Krisztina a Kométa '99 Zrt. marketing igazgatója pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég telephelyén történt múlt heti üzemzavar elhárítása közben "kismértékben" szennyeződött a folyó, az előzetes vizsgálatok alapján "jelentéktelen mértékű" halpusztulás történt.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, tömeges halpusztulás miatt általános halászati-horgászati tilalmat rendelt el a Somogy Megyei Kormányhivatal a Kapos folyó teljes Somogy megyei szakaszán péntektől.
A Kométa 99 Zrt. kaposvári sertésfeldolgozó telephelyén egy biztonsági szelep meghibásodása miatt ammónia szivárgás volt. A hibát rövid időn belül elhárították, a szivárgás megszűnt, így másnap a telephelyen és a környékén is újraindult a termelés.
Kozári Miklós beszámolója szerint az üzemzavar után a horgászok azt tapasztalták, hogy a Kapos víze barnássá vált, a halállomány teljesen eltűnt, illetve a halak pusztulását észlelték a folyó teljes Somogy megyei szakaszán a cég telephelyétől kezdődően.
"A Kapos somogyi szakaszán már tiszta a víz, de hal nincs, a szomszédos megyéből pedig azt jelezték vissza a horgászok hétfőn is, hogy továbbra is pusztulnak a halak" - számolt be az egyesületi elnök.
Bódi Krisztina, a Kométa '99 Zrt. marketing menedzsere az MTI megkeresésére annyit közölt írásban, hogy megerősíti Prohászka Balázs ügyvezetőigazgató-helyettes témában tett nyilatkozatát, amelyben a társaság elismeri, hogy "üzemzavar elhárítás közben kismértékű vízszennyezés történt". Ez rövid ideig tartott és megszüntették.
A vízügyi hatóság vizsgálata folyamatban van, az előzetes vizsgálatok alapján jelentéktelen mértékű halpusztulás történt - áll a levélben, amely arra is kitér, hogy a vizsgálat befejezését követően "a kimutatott" halveszteség pótlásáról gondoskodik a társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.