Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Március 20. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Kaposszekcsői sikerek az Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatán

Kaposszekcsői sikerek az Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2015 októberében hirdette meg Álomút címmel harmadik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint kétezer pályamű érkezett.

A hét tagú zsűri végül összesen 195 rajzot díjazott, a kategória győztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.

A kaposszekcsői iskola tanulói közül többen is neveztek a versenyre.

A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett nagyon sokféle stílusban. Rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotások kerüljenek díjazásra, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak, illetve a jövő útját mutatják be. A zsűri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is.
A díjazottak közül 130 gyermek nyereménye egy-egy 5000 Ft értékű vásárlási utalvány, 65-en pedig tárgyjutalomban részesülnek, amit postai úton juttat el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a részükre.

A szekcsői gyerekek közül Bálint Kamilla 7. osztályos, Pónya Márton és Tusnovits Martin 6. osztályos tanulók kaptak oklevelet és vásárlási utalvány díjazást.

Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.

A pályázóknak és felkészítő pedagógusaiknak ezúton köszönjük munkájukat, a díjazottaknak pedig gratulálunk nyereményükhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.